31 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια

  • "Δεν δίνουμε 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Όποιος το ισχυρίζεται ψεύδεται και παραπλανά, τα 28 δις προορίζονται για ανακούφιση των δανειοληπτών και ενίσχυση της ρευστότητας υπέρ των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών", είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Το πρώτο που έχω να σχολιάσω, είναι ότι χαίρομαι που τον ξαναβλέπω στο Κοινοβούλιο μετά από τόσο καιρό.
  • Αδυνατώ να καταλάβω όμως, πως δίνοντας 28δις στις τράπεζες, ενισχύονται οι δανειολήπτες... Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον Πρωθυπουργό, πραγματικά τα 28 δις θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να ενισχύσει ο λαός αυτούς που χρόνια τώρα συμπεριφέρονται σαν τους χειρότερους τοκογλύφους; Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύσει τις τράπεζες. Κατά τα άλλα δεν έχει να δώσει μεγαλύτερες συντάξεις, ούτε μπορεί να αυξήσει τους μισθούς.
  • Χαρίζει λοιπόν χρήματα στους τραπεζίτες, γιατί αυτό κάνει. Τα χρήματα αυτά δίνονται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, χωρίς καμία συμφωνία. Θα μπορούσε ο Αλογοσκούφης να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως κάθε τι το κρατικό το αντιμετωπίζει σαν μίασμα.
  • Μέχρι και ο Βγενόπουλος αντέδρασε σε αυτά τα μέτρα. Δε με απασχολούν οι λόγοι για τους οποίους το έκανε, αλλά το να κλωτσάει με τόση ευκολία δις ευρώ, είναι κομματάκι περίεργο
  • Έφυγε και ο Ρουσόπουλος από την κυβέρνηση και η καθημερινότητα έχει χάσει το ενδιαφέρον της. Δεν έχει επιστρέψει ακόμη και η Μάρα... Ευτυχώς φρόντισε ο Θοδωρής να κάνει μήνυση σε δημοσιογράφους του alpha και έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε.
  • Περίεργες μηνύσεις πάντως... Αντί να κάνει στο Θέμο ή στον Βερύκιο, επέλεξε Αυτιά, Βλάχο και Ντάσκα. Βλάχος και Αυτιάς, είναι γνωστό ότι κινούνται στο χώρο της ΝΔ και μάλιστα ο Αυτιάς, αποτελεί κοινό μυστικό, ότι αν όχι στις επερχόμενες, τότε σε μεθεπόμενες εκλογές θα πολιτευτεί στη Σάμο και κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει τη μονοεδρική.
  • Σιγοβράζει η συμβολαιογραφική κοινότητα. Περιμένουν όλοι οι συμβολαιογράφοι στη γωνία την Πελέκη. Πολλοί συνάδερφοι της κυρίας για παρόμοια αδικήματα βρίσκονται στον Κορυδαλλό, περιμένουν λοιπόν να δουν με ποιο τρόπο θα τιμωρηθεί. Αν δε προφυλακιστεί, έχει να γίνει της τρελής να μου το θυμηθείτε. Οι συμβολαιογράφοι δεν αστειεύονται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και η κυρία Πελέκη δε τους είναι ιδιαίτερα συμπαθής.
  • Γιατρός λέει, πρωταγωνιστής σε ροζ ταινία... Όλα τα μεσημεριανά τον φιλοξένησαν.... Το να παίζεις σε ροζ ταινία, μπορεί να δικαιολογηθεί, μπορεί να το κάνεις για λόγους βιοποριστικούς ή επειδή έτσι γουστάρεις ρε παιδί μου. Αλλά το να βγαίνεις να διαφημίζεσαι και εν συνεχεία να απολογείσαι για τις επιλογές σου, στο κάθε μεσημεριανό λαϊκό δικαστήριο, είναι απαράδεκτο.
  • Μέσα σε όλα, επιστρέφει και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην τηλεόραση, ναι είναι αλήθεια! Ξέρω ότι σας έλειψε... Καιρός ήταν να μπει ξανά η ποιότητα στα σπίτια μας. Ένα έχω να πω μόνο: Αν γίνει επανασύνδεση Μικρούτσικου-Ρουμπέση στα πλατό του Star, θα είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Έχουν διαφημίσει τόσο πολύ το χωρισμό τους, έχουν διαφημίσει τόσο πολύ την επιστροφή του Μικρούτσικου σε συνδυασμό πάντα με το χωρισμό, που βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά ότι πρόκειται για διαφημιστικό τρικ...
  • Περίεργο άρθρο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όχι ότι δε λέει αλήθειες, απλώς... με παραξενεύει....
  • Για το τέλος ένα video αφιερωμένο στον Πρωθυπουργό...

3 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός τα λεφτά δίνονται για να ανακουφιστούμε εμείς οι χειμαζόμενοι από την οικονομική κρίση δανειολήπτες.
Και επειδή σε βλέπω να χαμογελάς ειρωνικά σε ενημερώνω ότι πριν από λίγο με ενημέρωσαν από την πιστωτική μου κάρτα ότι το επιτόκιο λόγω της πολλής πρωθυπουργικής ανακούφισης, θα απογειωθεί από 1/12/2008 στο 21% δηλαδή κάτι λιγότερο από το επίσημο ...τοκογλυφικό.
καλό σου βράδυ

Dr_MAD είπε...

Σήμερα στην Ανατροπή ο Ρουσσό φάνηκε αληθινός ή είναι η ιδέα μου? μάλλον (ξανα)άρχισαν να με απατάν οι εντυπώσεις μου. μεγάλη μπάλα να έχεις το χάρισμα του λόγου και αυτός ο αλήτης το'χει [αλλά ποιος φταίει για το Βατοπαίδι δε μας είπε]

Τσούγδω είπε...

@ Πάλι καλά να λες λύκε μου...

@mad
Μάλλον ιδέα σου είναι.
Δε θα έλεγα ότι ο Ρουσόπουλος έχει το χάρισμα του πολιτικού λόγου. Μπορεί να μιλάει ακατάπαυστα, να παπαγαλίζει και να αναμασά την ίδια απάντηση, να μην αφήνει ο λόγος του να κάνει κοιλιά, αλλά δεν είναι πειστικός...