12 Νοεμβρίου 2008

Οι πύλες του ... 2012

Αυτές τις μέρες μία μικρή γριπούλα χτύπησε και τη δική μου πόρτα. Έτσι αναγκαστικά κλειδώθηκα μέσα στο σπίτι, αγκαλιά με ένα θερμός και ένα πάπλωμα...

Όλα άρχισαν Σάββατο βράδυ όταν έκανα το απονενοημένο διάβημα να παρακολουθήσω την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, "Οι πύλες του ανεξήγητου"... Τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχα κόψει τις εκπομπές του, διότι κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι θα μου ξεπετάγονται από κάθε γωνία εξωγήινοι, αρχαίοι με σανδάλια και χιτώνες, μέχρι που άρχισα να υπολογίζω την πιθανότητα να είμαι παιδί indigo.
Είπα λοιπόν να σπάσω το μποϋκοτάζ στις εκπομπές Χαρδαβέλλα....
Αρχικά έπεσα επάνω στον τίτλο "Ήρθε το τέλος του κόσμου; τι θα γίνει το 2012;" Διάφοροι τύποι με αστεία επιχειρήματα ισχυρίζονταν ότι το 2012 θα γίνει κάτι σημαντικό. Από προσγείωση κομήτη με τον οποίο θα επανέλθουν οι ΕΛ στη Γη και αλυσιδωτούς σεισμούς, μέχρι πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας με βάση το ζώδιο των χωρών (άκουσον άκουσον) ...

Κατάφερε για ακόμα μία φορά να με τρομοκρατήσει η εκπομπή, όχι ότι πίστευα κάθε ηλιθιότητα που ξεστόμιζαν διάφοροι τύποι που μου θυμίζουν το παιδί που έλεγε ότι τα μαλλιά του λειτουργούν ως κεραίες, αλλά όλα αυτά τα μεταφυσικά με ανατριχιάζουν και φαντάζομαι πολύ κόσμο ακόμη.

Αναφέρω αυτό διότι, θέλω να καταδικάσω μέσα από το blog μου, τον τρόπο με τον οποίο εκπομπές τρομοκρατούν τον κόσμο. Έρχονται οι εξωγήινοι, το τέλος του κόσμου πλησιάζει κτλ κτλ και βέβαια ως επιχείρημα αναφέρεται πάντα κάτι από αρχαία Ελλάδα.... Ως ιστοριούλες καλά είναι όλα αυτά, αλλά όταν προσπαθείς να δόσεις επιστημονική υπόσταση σε κινδυνολογικές προβλέψεις, τότε μιλάμε για έγκλημα.

Πολύς κόσμος δεν παρακολουθεί την εκπομπή, άλλος κόσμος παρακολουθεί και έχει τις γνώσεις ή το μυαλό να αμφισβητήσει τα όσα ακούει, υπάρχει όμως μία μεγάλη μερίδα κόσμου που πιστεύει τα όσα ακούει και τα υιοθετεί χωρίς σκέψη...

Όπως και να έχει το πράγμα, έχουμε να κάνουμε με τρομοκράτηση των τηλεθεατών. Ο ανυποψίαστος κόσμος κάθεται και ακούει διάφορους τύπους που με απίστευτη αυθαιρεσία, ερμηνεύουν την ΝΕΑ ελληνική γλώσσα και μέσα από μία αντιστοιχία γραμμάτων-αριθμών λένε, ορίστε είναι πασιφανές κάτι θα γίνει το 2012 . Ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι του έρχεται στο μυαλό, για ποιο λόγο όμως κανάλια και εκπομπές του δίνουν βήμα;

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμίσω ότι το 2000 όσο και το 2001 κάποιοι περίμεναν τη συντέλεια του κόσμου ή τουλάχιστον τον "ιό του 2000" και επιστήμονες είχαν κινητοποιηθεί, ενώ μέλη αιρέσεων είχαν προετοιμάσει ομαδικές αυτοκτονίες. Δεν είναι λοιπόν παιχνιδάκι το να μιλάμε για συντέλεια, γιατί μπορεί εγώ, ο διπλανός μου, ο οποιοσδήποτε να ακούει τα όσα λέγονται και να σκέφτεται λογικά, αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δρουν διαφορετικά. Να θυμίσω ακόμη ότι το 1994, 53 άνθρωποι, μέλη της αίρεσης "Ο Ναός του ήλιου", αυτοκτόνησαν περιμένοντας τη συντέλεια.

Γι' αυτό το λόγο το Σάββατο το βράδυ εξοργίστηκα, διότι κάποιοι προσπαθούν να δώσουν επιστημονική διάσταση σε κινδυνολογικά σενάρια και δεν αναφέρομαι στον κ. Χαρδαβέλλα.

Με αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να παίζουμε. Αν είναι να έρθει η συντέλεια, ας έρθει δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αλλά θέλω να δω την ώρα που όλοι θα περιμένουν να γίνει κάτι (11και 11 λέει προέβλεψαν οι Μάγια, ώρα Γκρίνουιτς, αν έχετε το Θεό σας, μέχρι και τη ζώνη της ώρας...), αν αυτό το κάτι δε γίνει, όπως δεν έγινε το 2000 και τόσες άλλες φορές και έχουμε κάποιο ατυχές περιστατικό (φτου φτου), όλοι αυτοί οι καταστροφολόγοι που θα τρέξουν να κρυφτούν;

Και μην ανησυχείτε το τέλος του ανθρώπου (για το τέλος του κόσμου δεν ξέρω) είναι σίγουρο ότι θα έρθει κάποια στιγμή και γι' αυτό θα φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος θεώρησε ότι μπορεί να κυριαρχήσει πάνω στη φύση και να την εκμεταλλεύεται συνεχώς, χωρίς κάποια στιγμή να υποστεί τις συνέπειες. Και η παρουσία του ανθρώπου στη γη προσωρινή είναι, μία δυναστεία είναι και ο άνθρωπος και οι δυναστείες δε κρατάνε για πάντα.

Όλα τα άλλα περι ΕΛ, συντέλειας, κομητών κτλ είναι ιστοριούλες που έχουν εφεύρει κάποιοι για να τα κονομάνε...

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Σιγά μην και προλάβουν οι εξωγήινοι κι ο Χαρδαβέλας να μας ξεπαστρέψουν το 2012.
Φροντίζει για την εξαφάνισή μας και μάλιστα νωρίτερα για να μην παρατείνεται και η αγωνία μας η κυβερνησάρα μας με τα golden boys της τύπου Αθανασόπουλου.
Διάβασες πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ;
Πες μου τώρα ειλικρινά τι σε τρομοκρατεί περισσότερο το τέλος του κόσμου το 2012 που επαγγέλονται οι "βαρεμένοι" συνδετημόνες του Χαρδαβέλα ή ο λογαριασμός της ΔΕΗ που θα σου έρθει τον άλλο μήνα.

Τσούγδω είπε...

Αυτή τη στιγμή έχω απέναντί μου ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ και η αλήθεια είναι πως νομίζω ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου!