29 Ιουνίου 2008

Μεταγραφικά Σενάρια

Τώρα που τελείωσε και επίσημα η τηλεοπτική σεζόν υπάρχει όργιο φημολογίας για μεταγραφές, νέες εκπομπές κτλ. Οι περισσότεροι σε κανάλια και εφημερίδες μιλάνε για τηλε-μετακινήσεις επικαλούμενοι «καλά διασταυρωμένες πληροφορίες».
Επικαλούμενη λοιπόν κι εγώ καλά διασταυρωμένες πληροφορίες από φίλο μου που δουλεύει στην κρατική τηλεόραση της νήσου Τουβαλού, σας παρουσιάζω ένα ακόμη μεταγραφικό σενάριο:

1. Ο Νίκος Μουτσινάς που είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της σεζόν, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Καρατζαφέρη για να αναλάβει συμπαρουσιαστής της Μπεκατώρου στο πρωινό του Τηλεάστυ.
2. Η Ελένη Μενεγάκη που έχει υπογράψει 3ετές συμβόλαιο με τον alpha ενισχύει το πάνελ της με: Ελεονώρα Μελέτη, Ηλία Ψινάκη και ενίοτε Δημήτρη Κοντομηνά.
3. Η Μάρα Ζαχαρέα μετά τη ραδιοφωνική εκπομπή που ανέλαβε να κάνει, αναμένεται να ενισχύσει και τον τηλεοπτικό σταθμό alter. Ενώ στην αρχή κατευθυνόταν στον ΑΝΤ1 (γλείψιμο Στεφανίδου), εν τούτοις φάνηκε να εκνευρίστηκε από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον τήβεννο στο κεφάλι της και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το σταθμό. Άλλωστε ήταν και ένα μικρό ρίσκο, αφού ο Θοδωρής δεν ήταν σίγουρος για τα πολιτικά πιστεύω του Ευαγγελάτου. Υπάρχουν κάποιοι κακοί που σκέφτηκαν πως η Μάρα ενδιαφερόταν για την εκπομπή της Τατιάνας, αλλά δε τους δίνουμε σημασία. Στο alter εκτός από το να κάθεται μουγκή δίπλα στον Χατζηνικολάου και να μιλάει όποτε τις θίξουν τον άντρα, αναμένεται να ενισχύσει και το πάνελ της Βάσιας Λόη τα Σαββατοκύριακα.
4. Ο Χάρης Ρώμας επιστρέφει με μία σπαρταριστή κωμωδία που θα ονομάζεται «Ο μαμιάς», όπως είναι φυσικό, θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. (Αλήθεια πότε θα μπει επανάληψη το Λίφτινγκ;).
5. Η Όλγα Τρέμη παραμένει σταθερά στο τιμόνι του δελτίου του mega. Οι υπεύθυνοι μετά το τέλος της Μαρίας της άσχημης, σκέφτονται να της φυτέψουν φρύδια, να της βάλουν σιδεράκια και κρεατοελιές μήπως πετύχουν τα ίδια νούμερα με αυτά που τους χάριζε η Μαρία. Αν δε πετύχει σκέφτονται να ντύσουν το Γιάννη Πρετεντέρη καραγκιόζη.
6. Η Έλλη Στάη παραμένει στον alpha ενισχύοντας το νεανικό προφίλ του σταθμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εμφανίζεται με κοτσιδάκια. Στο σχολιασμό του δελτίου αναμένεται να προστεθούν ο Φαίδωνας Κεφαλαίας από τον καφέ με την Ελένη και η Καλομοίρα. Επίσης αναμένονται και εμφανίσεις στο δελτίο από το Λαζόπουλο, μη τυχόν και χάσουμε το σχολιασμό του για τον Παπανδρέου. Όλα αυτά βέβαια αν δεν αγοράσει η Γιάννα τον alpha αφού θεωρείται βέβαιο πως αν αυτό συμβεί θα αναλάβει και παρουσιάστρια.
7. Από το Κους-Κους το μεσημέρι αναμένεται να μείνει μόνο το Κους, αφού η μισή ομάδα θα κινήσει για άλλες πολιτείες. Η Κλεοπάτρα Πατλάκη, απώλεια που κανείς δε περίμενε, αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι, ήδη οι ελληνικές δισκογραφικές ρίχνουν χρυσάφι στα πόδια της, αλλά δείχνει να προτιμάει τον Timbaland. Ο Δημήτρης Παπανώτας θα αναλάβει 1000οστός διευθυντής του ΕΤ και αναμένεται να απογειώσει την εφημερίδα.

Αυτά προς το παρόν από τη νήσο Τουβαλού...

26 Ιουνίου 2008

Σφηνάκια

  • Στάχτη και burberry έγινε ο Υμμητός που έλεγε και ο Μητσικώστας…
  • Μα καλά οι «αρμόδιοι φορείς» που ποτέ δεν ξέρουμε ποιοι είναι μας περνάνε για ηλίθιους; Οικόπεδα φιλέτα λέει θα ξεμυτίσουν από τα καμένα. Μας δουλεύουνε; Ξέρουμε τις εταιρείες οι οποίες καίνε χωρίς τσίπα το μόνο πράσινο που έχει απομείνει, καίνε εθνικούς δρυμούς και δάση χωρίς να ντρέπονται για να μοσχοπουλήσουν τα οικόπεδα και δεν είναι ακόμη μέσα; Μιλάμε για κοροϊδία. Το όνομα των ανθρώπων που πουλάνε τα οικόπεδα δεν αναγράφεται στα συμβόλαια; Οι αγοραστές δεν έχουν όνομα;
  • Το κακό ξεκινάει από τα αυθαίρετα. Αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας. Ο άλλος σου λέει θα κάψω το χωραφάκι και θα χτίσω το αυθαιρετάκι μου, εδώ ο ίδιος ο Σουφλιάς έχει.
  • Τσίπα το ξέρουμε ότι δεν έχετε, σεβασμό στο περιβάλλον δε περιμένουμε να δείξετε, αλλά να ξέρετε ότι σε αυτή τη γη ζείτε και εσείς και όσα και αν κονομήσετε, η φύση δε θα δείξει έλεος γιατί δεν καλοπιάνεται από τα λεφτά. Ότι αέρα αναπνέουμε, αναπνέετε, αλλά τουλάχιστον εμείς φωτιές δε βάζουμε.
  • Έλεος αυτό το mega έχει λυσσάξει! Πυρκαγιά στην Πεντέλη, κινδυνεύουν σπίτια και το mega εκεί, να χτυπήσει τον Παπανδρέου, πρώτη είδηση, ΕΛΕΟΣ.
  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως σήμερα έκανε μεγάλη κουτσουκέλα… Ποιος αντέχει τώρα τη Ζωίτσα να βγαίνει στα κανάλια και με τη φωνή της, την τόσο καθαρή να αρχίσει τις πολιτικές αναλύσεις… Ο κόσμος μπορεί να του συγχωρέσει την αργοπορία, αυτό ποτέ!
  • Εντάξει ο Λυκουρέζος δεν είναι υπόδικος, ΟΚ.
  • Δεν είναι να κάνει ένα βήμα μπρος το ΠΑΣΟΚ, βγαίνει το τάνκερ και τα διαλύει όλα. Τι θα πει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος δεν κατάλαβε ακριβώς τις κινήσεις Παπανδρέου κτλ, μας δουλεύει όλους ο χοντρός; Καλά τα είπε ο Καστανίδης εχθές…
  • Αποτρελάθηκε η Έλλη Στάη… Έκανε λέει πρόταση στον Πολίτη της κρατικής να συμπαρουσιάσουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, άντε και στον Κοττάκη. Μα με τι την ποτίζουνε;
  • Η Μάρα Ζαχαρέα η κορυφαία αυτή δημοσιογράφος έκλεισε 3 δουλειές με την «αξία» της. Έτσι οι φανατικοί θαυμαστές της από το αντρικό φύλλο θα έχουν την ευκαιρία να την ακούνε στον Real (πραγματικά η φωνή της είναι τόσο αισθησιακή που απορώ πως δεν έχει κάνει ραδιόφωνο), θα την βλέπουν στα παράθυρα του alter με τους έταιρους αντικειμενικούς ακροαριστερούς σχολιαστές του σταθμού και θα βλέπουν και τη web tv της.
  • Τι σου κάνει όμως να είναι ο άντρας σου υπουργός, μέχρι και επιχειρηματίας γίνεσαι από το πουθενά. Πρώτη φίρμα η Μάρα.
  • Τα λέγαμε, δε τα λέγαμε για το δελτίο του mega και την Μαρία την άσχημη; Εχθές μετά από καιρό ήρθε 3ο με παράλληλη άνοδο της Στάη (4η) και του Χατζηνικολάου(1ος). Το «νεανικό και μοδάτο» σταθερά ψηλά με το ρεπορτάζ Μυκόνου…
  • Συνέβη και αυτό το καλοκαίρι το μόνο το οποίο απευχόμουν… Η έμπνευση χτύπησε ξανά την πόρτα του Φοίβου, ο οποίος μας χάρισε το σουξέ «Ξύπνα Θανάση» με τη φωνή του Πετρέλη. Λυπηθείτε μας!

25 Ιουνίου 2008

Μήνυμα ελείφθη

Kάθε χρόνο όλο και πιο έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός.
Η αποτελεσματικότητα είναι μεγάλη.
Η φωτιά επεκτάθηκε όσο έπρεπε και σε δασική περιοχή κοντά στην Αθήνα από τις λίγες που είχαν μείνει, επιτέλους νέα οικόπεδα!

Οι πυροσβέστες άργησαν όσο έπρεπε και τα εναέρια μέσα ήταν όσα έπρεπε για να επεκταθεί η φωτιά.
Ευτυχώς η ΕΜΥ τα τελευταία χρόνια δίνει σωστές προβλέψεις και έτσι ο κρατικός μηχανισμός ήξερε ποιά ήταν η κατάλληλη ημέρα.
Ευτυχώς δεν υπήρχαν ζώνες πυροπροστασίας μέσα στο βουνό.
Πρώτη φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει τη συνέπεια των λόγων της, ήταν προετοιμασμένη για πυρκαγιές και μετά τα περσινά έλαβε κάθε απαραίτητο μέτρο.

Συγχαρητήρια στον κρατικό μηχανισμό, κάθε χρόνο προσφέρει και καλύτερες υπηρεσίες, κάθε χρόνο και πιο αποτελεσματικός.
Η δουλειά έγινε σωστά. Δε θα ασχοληθούμε για λίγες μέρες με το σκάνδαλο...

23 Ιουνίου 2008

Ελλάδα χώρα του φωτός...

Ελλάδα χώρα του φωτός
του κόσμου αρχή και γυρισμός
τόπος που διάλεξε ο θεός

κάτι τρέχει
πέρα βρέχει

έρχεται δύσκολος καιρός
και σου φωνάζει ο ουρανός

κάτσε σκέψου
λογικέψου

τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι
παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη
μας ξεγελάνε με σεκλέτι και μεράκι
πνεύμα αθάνατο, σε τρώει το σαράκι

Ελλάδα, χώρα του φωτός
πολεμιστής ειρηνικός
κάνε άλλο ένα βήμα μπρος

για προχώρα
ήρθε η ώρα

είσαι του κόσμου το κρασί
κι ας μην το ξέρεις ούτε εσύ

κάτσε βρες τα
και έβγα πες τα

τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι
παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη
μας ξεγελάνε με σεκλέτι και μεράκι
πνεύμα αθάνατο, σε τρώει το σαράκι


Στίχοι-Μουσική: Δημοσθένης
Εκτέλεση: Καίτη Γαρμπή

Αυτό το τραγούδι υπάρχει τόσα χρόνια και πάλι, συνεχίζουν τη μία να μας παίζουν ροκ και την άλλη τσιφτετέλι.... Εμείς χορεύουμε σαν αρκούδες και γουστάρουμε κιόλας. Και η Siemens θα ξεχαστεί και τα ομόλογα και όλα, γιατί πολύ απλά, μας ξεγελάνε με σεκλέτι και μεράκι. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει τέρμα και τελείωσε, οι δικαστές δεν υπάρχει περίπτωση να ενοχλήσουν ποτέ και για κανένα λόγο μεγάλα κεφάλια, γιατί πολύ απλά είναι διορισμένοι και έχουν πολιτικό προϊστάμενο ο οποίος τους ελέγχει. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι ένα ακόμη παραμύθι που υπάρχει απλά για να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα. Και για όσους διαφωνείτε... Σκεφτείτε πόσοι επιχειρηματίες βαραίνονται με κακουργήματα και είναι έξω ελεύθεροι και ωραίοι, βγάζουν τα δισεκατομμυριάκια τους και μας το παίζουν και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ελλάδα χώρα της ρεμούλας

Οι στίχοι είναι από το http://www.stixoi.info/stixoi.php?

20 Ιουνίου 2008

Το προσεκτικό σκάκι του Γιώργου Παπανδρέου

Ως γνωστόν μία παρτίδα σκάκι μπορεί να κρατήσει ώρες ατελείωτες, όταν αυτό παίζεται προσεκτικά. Εγώ για παράδειγμα μέσα σε ένα εικοσάλεπτο, έχω χάσει μπαμ μπαμ. Όλα είναι θέμα τακτικής, εκεί που νομίζεις ότι ο αντίπαλός σου είναι άσχετος από σκάκι, μπορεί να βρεθείς με ένα ρουά-ματ εκεί που δεν το περιμένεις (εκτός αν είσαι ο Κασπάρωφ).
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν παίζει ένα πάρα πολύ προσεκτικό σκάκι. Μέχρις στιγμής έχει βγάλει έξω τη βασίλισσα.

Με πολύ τακτικίστικο τρόπο μέσα σε μία βδομάδα έχει καταφέρει το εξής:
Έχει πετάξει έξω από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Σημίτη (προφανώς κάπου ο Ανδρέας κρυφογελάει), έχει στείλει μήνυμα σε όλα τα φιλόδοξα μπουμπούκια του κινήματος, έχει βγάλει τον Αλογοσκούφη στη σέντρα και πρόλαβε τις εξελίξεις της Siemens.
Τα «πράσινα» ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα ανήκουν στον στενό κύκλο συνεργατών του Σημίτη, ο οποίος εκτός των άλλων απολογείται για παλιά αγαπημένα στελέχη του (στα διαλείμματα ανάμεσα σε Μέγαρο και Ηρώδειο). Ο Παπανδρέου έχοντας απομακρύνει το «καρκίνωμα Σημίτη» νίπτει τας χείρας του...
Παράλληλα διάφορα wannabe Βενιζελάκια, κατάλαβαν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εδώ πρώην πρωθυπουργός διεγράφη και μάλιστα αγαπημένος της μιντιακής διαπλοκής, θα κωλώσει ο Παπανδρέου σε κάτι «δευτεράτζες»(εκτός αυτού τα Βενιζελάκια έχουν και άλλους λόγους να φοβούνται από ότι φαίνεται, τουλάχιστον η εμμονή Παπανδρέου για εξεταστική επιτροπή στη Siemens αυτό δεικνύει).

Ο Παπανδρέου βγαίνει καθαρός προς το παρόν από αυτή την ιστορία, ενώ από την άλλη ο Καραμανλής και η «Αγία Οικογένεια» (δανείζομαι τον όρο από τον Λύκο, ε δε μπορώ να ρισκάρω και συνέχεια) δεν ασχολούνται με το θέμα. Ενώ τα «πράσινα» στελέχη διαγράφονται από το κόμμα, τα τυρκουάζ συνεχίζουν να κατέχουν βουλευτικούς και υπουργικούς θώκους.

Παράλληλα ο «πύραυλος» Καρχιμάκης αποκαλύπτει στη Βουλή ότι η οικογένεια Αλογοσκούφη κάνει party με την Deutsche Telecom και η κυρία Δίκα Αλογοσκούφη είναι ουσιαστικά η διαχειρίστρια των οικονομικών της εταιρίας στην Ελλάδα... Σύμπτωση; Πρόκειται για μία βόμβα τερατόνων. Και να ήθελαν τα κανάλια δε μπορούσαν να το περάσουν στο ντούκου (εκτός από το mega που έχει δείξει ότι όλα τα μπορεί), εδώ υπάρχει ολόκληρο ΦΕΚ που φανερώνει την κοροϊδία, αυτή τη φορά δε μπορούν να βγάλουν τον Καρχιμάκη τρελό.

Ο Παπανδρέου λοιπόν πραγματοποιεί μία κάθαρση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Θέλει δουλειά ακόμη άλλα η αρχή ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Παράλληλα ο Κωστάκης θυμάται τα διπλόπιτα που τσάκιζε στου Μπαϊρακτάρη και τα όσα έλεγε μπουκωμένος με πατάτες και τζατζίκια. Ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται σε μία αξιόλογη κοινοβουλευτική δράση με ερωτήσεις για τα μικρόβια στα spa. Αυτή η ερώτηση με μπέρδεψε λίγο, ο βουλευτής ρώτησε επειδή ενδιαφερόταν ο ίδιος, επειδή ο Τσίπρας δε μπορούσε να ρωτήσει αφού δεν είναι καν βουλευτής, ή για να ηρεμήσει τις ψηφοφόρους του που περιορίζονται σε κυρίες των ΒΠ που συχνάζουν σε spa, στη Μύκονο και πάνε να ρίξουν το ψηφαλάκι τους στον Cool Alexis φορώντας Manolo Blahnik (ναι είδα πρόσφατα το Sex and the City και σκέφτηκα ότι αν οι πρωταγωνίστριες ήταν Ελληνίδες θα ψήφιζαν Τσίπρα δαγκωτό).

Την ίδια ώρα οι ΔΟΛιοι έχουν λαλήσει ολοκληρωτικά. Ο καημένος ο Πρετεντέρης κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό, το στόμα του έχει στραβώσει επικίνδυνα ενώ οι ασυναρτησίες που λέει θα έπρεπε να έχουν προξενήσει μία κάποια ανησυχία... Έτσι όπως τον παρατηρώ νομίζω ότι κάποια στιγμή θα εκραγεί, θα γίνει κόκκινος σα τομάτα και θα αρχίσει να σέρνει τα εξ’ αμάξης στον Παπανδρέου, θα μας αποκαλύψει και γιατί τόση εμπάθεια. Η Τρέμη από την άλλη, η αληθινή Madonna της Ελλάδος σε ρόλο ατίθασης θηριοδαμάστριας συγκρατεί κάθε «αναρχικό στοιχείο» από το να εκφράζεται ελεύθερα. Ο Τσίμας, μέχρι πρότινως σοβαρός δημοσιογράφος, απλά γελάει, τι άλλο να κάνει; Είπαμε δημοκρατία δημοκρατία αλλά μη το παρακάνουμε, υπάρχουν και κάποιοι άγραφοι νόμοι. Όταν πας στο mega ή στον ΔΟΛ πόσο μάλλον όταν δουλεύεις γι’ αυτόν, πρέπει να έχεις στο νου σου τα εξής:
Ωραία είναι να έχεις μία προσωπική άποψη και να βλέπεις τα γεγονότα από τη δική σου οπτική γωνία. Την άποψή σου όμως να τη λες στον καναπέ σου, στον ΔΟΛ θα λες την άποψη του ΔΟΛ

Ποιόν βολεύουν όλα αυτά; Μα φυσικά τον Γιώργο Παπανδρέου, που αυτή τη φορά νίκησε και τον Κασπάρωφ.

18 Ιουνίου 2008

Σφηνάκια

  • Κι εκεί που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είχε αναθαρρήσει, εκεί που ο Γιώργος έγινε Παπανδρέου, τσουπ, έρχεται μία συνέντευξη στα ΝΕΑ...Μετά από τόση προπαγάνδα εναντίον του Παπανδρέου, μετά από τόση απαξίωση, μετά από τις δηλώσεις για σύγκρουση με τα εκδοτικά συμφέροντα, συνέντευξη στη ναυαρχίδα του ΔΟΛ; Είναι δυνατόν;
  • Και εντάξει να είχε περάσει αρκετός καιρός και να έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις, να την καταλάβω τη συνέντευξη. Αλλά όσο υπάρχει αυτό το "δελτίο ειδήσεων" του ομίλου και η έτερη εφημερίδα, αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο δόθηκε. Τουλάχιστον δεν την έδωσε στο ΒΗΜΑ...
  • Ας αλλάξω θέμα... Ο Μητσικώστας πάει ΝΕΤ... Πολύ κρίμα... Ένας πραγματικά ταλαντούχος άνθρωπος θα γίνει το νέο φερέφωνο του Ρουσόπουλου στη σάτιρα. Έφυγε ο ένας, έρχεται ο άλλος, τυχερό το Μαξίμου. Δε θέλω να υποτιμήσω τον Μητσικώστα αλλά το γεγονός ότι επέλεξε να μετακινηθεί στην πολύπαθη ΝΕΤ, δε μου άρεσε ιδιαίτερα, μακάρι να τον αφήσουνε να κάνει τη δουλειά του, χωρίς παρεμβάσεις.
  • Τα βραβεία του mad εχθές, όπου για άλλη μία φορά είχαμε πρωτότυπες και πολύ ωραίες συνεργασίες. Επίσης για άλλη μία φορά επαληθεύτηκε η διακαναλική ηλιθιότητα των ρεπόρτερ. Λέγαμε για αυτούς στο Star αλλά και του alpha δεν πάνε πίσω. Ποιός ο λόγος να ρωτάνε τον Αρναούτογλου τι εύχεται στη Θρασκιά για το γάμο της και την Παπουτσάκη αν θα χαιρετήσει τον Καραφώτη. Δηλαδή έλεος! Εκτός του ότι φέρνουν σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους χωρίς λόγο, το μόνο που κερδίζουν είναι η επιβεβαίωση της κατινιάς τους.
  • Ήθελα να ήξερα πόσο φυσιολογικό είναι ένας "άντρας" να κρατάει τσάντα αξίας 800.000 ευρώ με καρφίτσα Cartier και το πάνελ μίας εκπομπής, να αποθεώνει το στυλ του! Και τα κολιέ του φυσικά ήταν καταπληκτικά.
  • Δεν ξέρω αν είμαι παράξενη ή υπερβολική, αλλά δεν μπορώ να βλέπω συνεχώς διαφημίσεις του σίριαλ "Η Εξαφάνιση". Έχω την ελαφρά υποψία ότι από τη μέρα του χαμού του μακαρίτη, το σίριαλ διαφημίζεται περισσότερο από το κανάλι.
  • Δεν έχω καταλάβει γιατί πεθαίνουν συνέχεια τον Τέρενς Κουίκ, έχει μπαγιατέψει πια, στο τέλος θα πάθει κάτι ο άνθρωπος (χτυπήστε ξύλο) και δε θα το πιστεύει κανένας! Γιατί δεν πεθαίνουν και κανέναν άλλον, να έχουμε να ασχολούμαστε;
  • Χθες η ψηφοφορία στη Βουλή για τη συνθήκη της Λισαβόνας.. Ο Σημίτης όπως ήταν φυσικό απουσίαζε. Προφανώς ψάχνει ακόμη το δαχτυλίδι...
Η φωτογραφία "κλεμμένη" από τον Πιτσιρίκο.

Update: Κύριε Πρετεντέρη, κρίμα τόσο νέος και να πάσχετε από Αλτσχάιμερ:
http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_7697.html



15 Ιουνίου 2008

Σφηνάκια

  • Θα ήθελα να συγχαρώ την εφημερίδα το ΒΗΜΑ για το σημερινό της πρωτοσέλιδο, καθώς επίσης και για το άρθρο του μεγάλου στοχαστή της εποχής μας Ιωάννη Πρετεντέρη, τέτοια δημοσιογραφική ποιότητα και αντικειμενικότητα δεν συναντάς συχνά.
  • Έκανε λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόταση στην Έλλη Στάη να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Σα να λέμε ο Καραμανλής έκανε πρόταση στη Γιάννα για την αντίστοιχη θέση… Έγινε σχετική ερώτηση στο press room και ο Παπακωσταντίνου πήγε να τους τρελάνει όλους λέγοντας: «Ναι έχει γίνει σχετική πρόταση και η κυρία Στάη την αποδέχθηκε», εκεί έκανε μία παύση, προφανώς όλοι στην αίθουσα έπαθαν σοκ και ακολούθησε το θανατηφόρο: «έτσι από Δευτέρα αναλαμβάνω την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του alpha». Καλόοοοοοο...
  • Απορώ πως η Τατιάνα Στεφανίδου δε τα έχει βροντίξει κάτω ακόμη. Μπορεί η εκπομπή της να συγκαταλέγεται στις χειρότερες της ελληνική τηλεόρασης, μπορεί η ίδια να είναι απαθής σε όλα, αλλά φέρνει στο σταθμό ένα 30% καθημερινά, σε αντίθεση με όλες τις άλλες εκπομπές. Είναι δυνατόν λοιπόν στο άτομο που σου φέρνει τα μεγαλύτερα νούμερα, να κόβεις στον αέρα την εκπομπή, να του κόβεις τα video, να μην το ενημερώνεις έγκαιρα και να το εκθέτεις ανεπανόρθωτα;
  • Αν εκεί στον ΑΝΤ1 δε μάθετε να σέβεστε τις εκπομπές και τους παρουσιαστές, μη περιμένετε άνοδο… Δεν αλλάζετε που δεν αλλάζετε τους πανάρχαιους εξοπλισμούς, τουλάχιστον δείξτε λίγη ευγένεια προς τα άτομα που σας φέρνουν ακόμη διψήφια νούμερα!
  • Αποκλειστήκαμε στο Euro, μετά από ένα τραγικό γκολ που έφαγε ο Νικοπολίδης… Τι μου λέτε τώρα φταίει ο Ρεχάγκελ κτλ. Έλεγξε κανείς αν ο Επίτιμος ήταν μακριά από τηλεοράσεις;
  • Μιας και είπα Επίτιμος, άκουσα στη ραδιοφωνική ελληνοφρένεια ένα απίστευτο τηλεφώνημα ενός αγανακτισμένου ανθρώπου, ο οποίος φώναζε: «Αφήστε τους Μητσοτάκιδες ήσυχους, αφήστε την υπόθεση Siemens, σεισμός λέει 7,2 ρίχτερ στην Κεφαλονιά, είναι δυνατόν; Αφήστε τους ήσυχους, θα μας πεθάνουν όλους και στο τέλος θα μείνουν μόνο αυτοί και οι κατσαρίδες».
  • Δυστυχώς η αναζήτηση των 2 μικρών παιδιών από την Ορεστιάδα είχε τραγική κατάληξη. Τι χειρότερο θα μπορούσαν να πάθουν δεν ξέρω, μακάρι η ψυχή τους να αναπαυθεί…
  • Η Βατίδου λέει πήρε εκπομπή στο Star, αλήθεια ο σταθμός έχει μάντρα; Ή θα χρειαστεί ο Αλέξης να επιδοθεί σε σπορ όπως η αναρρίχηση, είναι και ψηλός δύσκολα τα πράγματα.
  • Για να δούμε πότε θα ξαναβγεί ο Οικονομέας στα παράθυρα του δελτίου ειδήσεων του mega και κυρίως τι θα πει, οι τούμπες βγάζουν μάτι.

9 Ιουνίου 2008

Σφηνάκια

  • Δυστυχώς θα αρχίσω τα Σφηνάκια μου για άλλη μία φορά εκφράζοντας τα συλληπητήριά μου, για τους 2 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μετά το σεισμό που έγινε στην Ανδραβίδα...
  • Με τη σειρά μου σα blogger εκφράζω ανοιχτά την υποστήριξή μου στην ομάδα ΒΑΝ του Παναγιώτη Βαρώτσου. Είναι πολλές οι "τυχαίες συμπτώσεις" για να είναι πλέον τυχαίες... Έστω και 1% πιθανότητα να υπήρχε η ομάδα ΒΑΝ να μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς, σε μία τόσο σεισμογενή περιοχή που ζούμε, έπρεπε το κρατος να τσακιστεί να χρηματοδοτήσει τους επιστήμονες και όχι να κάθεται να ακούει τον κάθε Παπαζάχο και Παπαδόπουλο να λένε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για κάποια πρόγνωση... Δυστυχώς όμως για τους κυρίους αυτή τη φορά ο κόσμος κάτι είχε ακούσει...
  • Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα κανένας δε μπορεί να δεχτεί την επιστημονική του ανεπάρκεια. Φωτεινά παραδείγματα ο Νανόπουλος και ο Τζάκης με παγκόσμια φήμη και εγχώρια αποδοκιμασία. Ένα ακόμη παράδειγμα ο Βαρώτσος...
  • Είναι φυσικό μία κυβέρνηση και ειδικά η κυβέρνηση της Μπανανίας να μη θέλει να γίνεται πρόγνωση των σεισμών... Που να τρέχει τώρα ο Παυλόπουλος να αγχώνει τον κόσμο να εκκενώνει πόλεις και κυρίως ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΧΡΗΜΑ. Υπάρχει πάντα και το επιστημονικό λάθος και σίγουρα η κυβέρνηση δε μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειές του.
  • Έντρομη παρακολούθησα το Σάββατο το βράδυ την πρόγνωση του καιρού στον ΑΝΤ1. Όπως έγινε ευρέως γνωστό ο ΑΝΤ1 ξύλωσε όλο το τμήμα μετεωρολογικών προβλέψεων (λες και έφταιγε αυτό για τα κακά νούμερα του σταθμού) και στην εκφώνηση του δελτίου καιρού τοποθετήθηκε ένας συμπαθέστατος κύριος που χασκογέλαγε και έλεγε ότι θα έχουμε μαϊστράλι! Πολύ Παρά 5 βλέπουν στον ΑΝΤ1 έχω να πω...
  • Δε θα τον αφήσουν τον μακαρίτη να ησυχάσει τελικά... Συνεχίζουν τα άθλια ρεπορτάζ από τις εκπομπές-κατακάθια. Η μόνη αληθινή στιγμή του τηλεοπτικού οργίου γύρω από το νεκρό, ήταν η στιγμή που η Εβελίνα Παπούλια με τρεμάμενη φωνή και συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της ζήτησε να γίνει ενός λεπτού σιγή στο So you think you can dance...
  • Παρακολουθώντας τα ρεπορτάζ για την υπόθεση Siemens, την υπόθεση Κεφαλογιάννη και γενικά όλες τις υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς, παρατηρώ ότι τα θιγόμενα πρόσωπα δεν ενδιαφέρονται τόσο να διαψεύσουν τις φήμες, όσο να βρουν από που προέρχονται οι επιθέσεις στο πρόσωπό τους! Η οικογένεια Μητσοτάκη αποδίδει τις διαρροές λέει στους Κεφαλογιάννηδες... Δηλαδή η οικογένεια Μητσοτάκη μας λέει σαφώς ότι χέστηκε για τις αποκαλύψεις αφού τόσα χρόνια έχει μάθει να σκεπάζει όλες τις υποθέσεις που την αφορούν, απλά ενοχλήθηκε που κάποιος έσπασε την Omerta.... Το αυτό ισχύει και για την οικογένεια Κεφαλογιάννη και την κατηγορία για συγκάλυψη εμπόρου ναρκωτικών...
  • Να τρελαίνεσαι δηλαδή... Αντί να κάτσουν να απολογηθούν όπως θα γινόταν σε κάθε σοβαρή τριτοκοσμική χώρα πλην της δικιάς μας, έχουν το θράσσος να δηλώνουν ενοχλημένοι και να επιτείθενται σε θεούς και δαίμονες διότι.... διέρρευσαν τα γεγονότα, ενώ δε θα έπρεπε αφού όλοι κλέβουν ήσυχα και έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους...
  • Πάντως για να θέλει το ΠΑΣΟΚ να αναμοχλεύσει την υπόθεση Siemens ξέροντας ότι εμπλέκονται πράσινα στελέχη και παράλληλα να έχουμε την ηχηρή σιωπή του "ρεύματος"... Καταλαβαίνετε...
  • Αποπειράθηκε σήμερα λέει ο Νικολουτσόπουλος να αυτοκτονήσει... Μα καλά ο άνθρωπος δεν έχει το Θεό του! Δε μπορεί να λείψει για λίγο ο Κωστάκης να δει με την ησυχία του το Euro και αρχίσαμε πάλι με την υπόθεση Ζαχόπουλου; Είπαμε το θέμα έκλεισε, τι κάθεται και αναστατώνει το Ρουσόπουλο;
  • Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Κυριακάτικες εφημερίδες και τους μεγαλοεκδότες... Αισίως έφτασα τα 40 dvd!
  • Συγχαρητήρια και στην ΕΡΤ για την καταπληκτική μετάδοση του Euro. Οπτική και ακουστική πανδαισία... Ειδικά όταν ο σχολιαστής έχει τα κέφια του και κατατάσει ποδοσφαιριστές στην κατηγορία του ελαφρολαϊκού(δε γνωρίζω τα κριτήρια). Ευτυχώς υπάρχει και το mute...

6 Ιουνίου 2008

Σφηνάκια-Καλό ταξίδι Νίκο

  • Δυστυχώς αρχίζω τα σφηνάκια μου με το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου με 21 μαχαιριές...
  • Τέτοιο τέλος δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο οτι και αν έχει κάνει... Πόσο μάλλον να πληρώνει με αυτόν τον τρόπο τις ιδιαιτερότητές του...
  • Εγώ προσωπικά από την εποχή των 2 ξένων ήμουν ερωτευμένη με το Σεργιανόπουλο (σα παιδί κι εγώ) και τον θεωρούσα τον πιο γοητευτικό, ταλαντούχο και ωραίο ηθοποιό, με τα πιο υπέροχα μελαγχολικά μάτια...
  • Φυσικά η είδηση του θανάτου του και οι συνθήκες έγιναν αντικείμενο σχολιασμού των διαφόρων εκπομπών. Δεν έχουν το Θεό τους οι άνθρωποι. Η κατινιά έχει και τα όριά της. Ένας άνθρωπος πέθανε, αν θέλετε κάντε του ένα αφιέρωμα αλλιώς βγάλτε το σκασμό και ασχοληθείτε με τους γάμους στην Τήλο. Οι μόνες αξιοπρεπείς παρουσίες ήταν η Ελένη Μενεγάκη και η Ράνια Θρασκιά. Η τελευταία είχε τη μαγκιά να τα χώσει σε όσους δε σεβάστηκαν το νεκρό και μπράβο της γιατί κατάφερε να συγκρατήσει και κάποιους παρλαπίπες ρεπόρτερ. Η Τατιάνα, η Δρούζα και σε κάποια στιγμή η Λαμπίρη ήταν για πολύ ξύλο...
  • Λίγος σεβασμός δε βλάπτει, βρήκαν να κάνουν νούμερα στην πλάτη του νεκρού με υπερβολές, ανακρίβειες και υποθέσεις. Λίγη ανθρωπιά τέλος πάντων, έζησε όπως έζησε, είχε τα πάθη του με τα οποία ποτέ δεν προκάλεσε, μαγκιά του. Η ψυχή του δεν ηρέμησε όσο ήταν εν ζωή, αφήστε τη να ηρεμήσει τώρα. Καμία Τατιάνα, καμία Λαμπίρη και καμία Δρούζα δεν είναι ικανές να κρίνουν νεκρούς ανθρώπους και να τους εκθέτουν, πόσο μάλλον όταν οι ίδιες βρίσκονται στον πάτο και χωρίς ιδιαιτερότητες. Κατάφεραν να με βγάλουν εκτός εαυτού!
  • Ας αλλάξω θέμα και κλίμα... Σήμερα ενυμφεύθη η Έλλη Στάη τον κύριο Γουλανδρή στο δημαρχείο της Βουλιαγμένης... Πολύ καλά τη φέρανε στους ρεπόρτερ των μεσημεριανάδικων οφείλω να ομολογήσω, κανείς δεν τους μυρίστηκε! Κάθε ευτυχία εύχομαι!
  • Την Τρίτη τελείωσε το Αλ Τσαντήρι νιούζ του Λάκη Λαζόπουλου. Επιτέλους να ηρεμήσουμε και λίγο. Από ποσοστά πάντως θα περίμενε κανείς να κάνει πολύ περισσότερο απο το 54,1% μέσο όρο και 64% το μέγιστο. Πολύ περίεργο για τελευταίο επεισόδιο...
  • Μόνο έχοντας προσκεκλημένη τη μεγαλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών, τη συγκλονιστικότερη φωνή της Ελλάδας και λατρεμένη μου Χαρούλα Αλεξίου έσπασε το φράγμα του 70%.
  • Από σχολιασμό ο κλασικός Λαζόπουλος... Πάλι δεν κατάφερε να κλάψει, κρίμα...
  • Πάντως πολλά περίεργα συμβαίνουν σε ετούτο τον τόπο. Από τη μία ο πρωθυπουργός μέσω του Χατζηγάκη μποϋκοτάρει τους gay γάμους και από την άλλη ο Λαζόπουλος τους σατυρίζει και δε τους προωθεί... Τι σου είναι αυτοί οι άνθρωποι... Τη μία έτσι την άλλη γιουβέτσι.
  • Τελικά μάλλον η υπόθεση Siemens αφορά κυρίως την "καθαρή" οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία "δεν κινήθηκε ποτέ στο παρασκήνιο". Και ο Κυριάκος και η Ντορούλα άρχισαν να ακούγονται επικίνδυνα. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όπου υπάρχει μίζα υπάρχει και Μητσοτάκης. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι η Siemens δεν είναι Αμερικανική εταιρεία.
Λέω να κλείσω από το σημείο που ξεκίνησα με μία ευχή και ένα βίντεο: Καλό ταξίδι...

1 Ιουνίου 2008

Χατζηγάκη τρέλανέ μας!

Τώρα με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το φωτισμένο μυαλό της ΝΔ που ακούει στο όνομα Σωτήρης Χατζηγάκης, τι καλούμαι να κάνω;
Πρέπει να αρχισω μήπως να γλείφω την "Κυβέρνηση";
Πρέπει να αρχίσω να γλείφω τον υπουργό;
Πρέπει να καταπίνω την οργή μου και να γράφω καλά λόγια για όλους μη φάω καμία μήνυση;
Πρέπει να αποκαλύψω το όνομα μου και να πλανάται πάνω από το κεφάλι μου η απειλή του πρόσεξε τι γράφεις ξέρω ποιά είσαι;
Πρέπει να σβήσω το blog μου;

Επειδή στη ζωή μου δεν έχω συνηθίσει να γλείφω μάλλον θα κάνω το τελευταίο. Δε θα με αναγκάσει κανείς να στρογγυλεύω τη σκέψη μου και να γράφω πράγματα που δε με εκφράζουν. Ήδη προσπαθώ να είμαι πιο light στη γραφή μου...
Διεκδικώ το δικαίωμα να διατυπώνω τη σκέψη μου στο blog μου όπως εγώ θέλω και ανώνυμα. Διεκδικώ το δικαίωμα να γράφω σκληρά και να κριτικάρω χωρίς να φοβάμαι ότι ξέρουν το όνομά μου και θα έχω διαφόρων ειδών προβλήματα στο μέλλον.
Τι καλούμαι λοιπόν να κάνω ή μάλλον να κάνουμε όλοι οι bloggers;
Μήπως θα ήταν πιο σωστό να απευθυνθούμε όλοι στη google και στις διάφορες άλλες εταιρίες για να μας προστατεύσουν;
Αυτά τα πράγματα δε γίνονται ούτε στην Αμερική, έλεος δηλαδή! Σε τι σημείο έχουμε φτάσει;
Έτσι όπως πάμε θα μείνει μόνο ένα blog στο Διαδίκτυο, αυτό του Τατούλη!
Πραγματικά πιστεύω πως αν αυτό το νομοσχέδιο-τροπολογία περάσει είμαστε χαμένοι από χέρι.
Ήθελα να ξέρω, οι Σκοπιανοί έχουν σκεφτεί να κάνουν κάτι παρόμοιο; Σκέφτηκε κανείς ότι οι άσπονδοι φίλοι μας θα λένε ότι λογοκρίνουμε τα blogs μας και περιορίζουμε τις ελεύθερες φωνές; Άξιους τους έχω να πουν ότι φιμώνουμε και μειονότητες μέσω της ρύθμισης αυτής και καλά blogs "Μακεδόνων" της Ελλάδας κτλ.
Γιατί ποιός θα πιστέψει ότι έχουμε τόσο ηλίθια πολιτική ηγεσία, η οποία τρέμει μη μαθευτεί κάτι για το Ζαχόπουλο ή για τα τσατσιλήκια των διαφόρων πολιτικών και ισχυρών οικονομικών παραγόντων; Να δω πόσα σκαλιά στην κλίμακα της διαφθοράς θα κατεβούμε πια, δεν έχει πάτο η κατρακύλα.
Αλλά πάντοτε βρίσκεται μία διέξοδος έτσι δεν είναι;
Ας πούμε αν δημιουργηθεί μία καινούρια φόρμα σαν των blogs με άλλο όνομα, άλλη ορολογία και άλλο πλαίσιο σε μία χώρα του εξωτερικού (για να μην έχει την κατάληξη gr) θα φιάξουν και νέα νομοθετική ρύθμιση; Δε πειράζει και νέα φόρμα πέραν αυτής, μέχρι να το πάρουν απόφαση.
Αυτή η δουλειά θα γίνεται; Ναι αυτή η δουλειά θα γίνεται, αγύριστα κεφάλια αυτοί χειρότεροι εμείς. Πείσμα θέλει και όρεξη...
Αν δε γίνει αυτό υπάρχει και η διεθνής διαπόμπευση, η έσχατη λύση... Αλλά δε νομίζω να ιδρώσει το αυτί τους, οι άνθρωποι μας έχουν κάνει τόσες πολλές φορές ρεζίλι στο εξωτερικό (Κιότο κλπ) που μία περισσότερη δε θα κάνει τη διαφορά. Άλλωστε ζουν μόνο για να τρώνε χρήματα προϋπολογισμών και να τα μοιράζονται με τους αγαπημένους τους, ζουν για μία φωτογραφία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκλέγονται βουλευτές άρα η απήχησή τους στον Ελλαδικό χώρο. Και ρεζίλι να γίνουμε διεθνώς, πως θα το καταλαβουν οι Έλληνες ότι ξευτιλιστήκαμε, από τα ΜΜΕ;
Άλλωστε χρόνια τώρα γινόμαστε ρεζίλι, ο κόσμος γελάει μαζί μας και δεν έχουμε πάρει πρέφα, πάλι καλά έχουμε και ένα παρελθόν που σώζει την εικόνα της χώρας μας... Οι πολιτικοί χεστήκανε (μετά συγχωρήσεως) για την εικόνα της Ελλάδας, αφού έχουν βρει τρόπο να τα τσεπώνουν...
Δεν υπάρχουν περισσότερο Ανθέλληνες από τους ίδιους μας τους πολιτικούς.


ΥΓ:Καλό μήνα!