4 Ιανουαρίου 2009

Ευτυχισμένο το 2009!!!!!!!!


Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι, αν και από τη στιγμή που μπήκε έδειξε πόσο καλή θα είναι...

Δείγμα πρώτο: Η γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη με τις πλάτες της διεθνούς κοινότητας και το ταυτόχρονο μούδιασμα του αραβικού κόσμου...
Το παράδοξο είναι πως στις δημοκρατικές υποτίθεται χώρες ο λαός είναι εναντίον του Ισραήλ αλλά οι πολιτικοί που υποτίθεται εκφράζουν τη λαϊκή βούληση, δε θα έλεγε κανείς ότι καταδικάζουν το Ισραήλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κογκρέσου στην Ελλάδα Dora Bakoyannis. Τι να κάνουμε όμως που η σύγχρονη δημοκρατία είναι η ολιγαρχία; Φυσικά και οι Έλληνες είναι εξοργισμένοι και στη μεγαλύτερη τους βάση δε συμπαθούν ιδιαίτερα το Εβραϊκό φύλλο... Και αλλιώς να ήταν βέβαια και μόνο οι εικόνες φρίκης που παρακολουθούμε αρκούν πιστεύω για να κατανοήσουμε τη βιαιότητα αυτού του πολέμου, που πόλεμος δεν είναι. Είναι καθαρή γενοκτονία, δείτε μόνο την αναλογία των θυμάτων 9:500. Και όχι μη το ξαναπείτε ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
Άνθρωποι χάνονται και κάθε ανθρώπινη ζωή είναι σημαντική. Κανένα ΝΑΤΟ και καμία ΕΕ δεν έχουν το δικαίωμα να βάλουν στο ισοζύγιο ανθρώπινες ζωές και να επιλέξουν ποιός αξίζει να ζει και ποιος όχι. Όπως θεωρούν τη Χαμάς επικίνδυνη, εγώ θεωρώ αυτούς επικίνδυνους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ και τα γιουσουφάκια τους. Είναι πλέον σα να διαβάζουμε κλασσικό εικονογραφημένο οι δικαιολογίες των ΗΠΑ και των υπαλλήλων τους για να στηρίξουν τις γενοκτονίες που διαπράττουν με μόνο στόχο την τόνωση της Αμερικανικής οικονομίας και το να μπουν στο μάτι της Ρωσίας.

[Ελπίζω μόνο να μην πάνε για ακόμα μία φορά οι γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες στο Ισραήλ για να ενισχύσουν τον Ισραηλινό στρατό... Διαβάστε ένα περιστατικό που έγινε και το οποίο ανακάλυψα τυχαία (εδώ) και έχει να κάνει με περιστατικό μου διαδραματίστηκε σε μαγαζί που τραγουδούσε η Γλυκερία.]

Δείγμα Δεύτερο: Η κυβέρνηση μέσα στην απόλυτη αχρηστία της, περιμένοντας τον αργό θάνατό της, εκεί που δεν έκανε τίποτα, αποφασίζει ξαφνικά να ανοίξει το θέμα της Παιδείας, προφανώς για να αποπροσανατολίσει, αφού η χώρα οσονούπω θα μπει σε επιτήρηση. Τι θα πετύχει λοιπόν; Περαιτέρω αναστάτωση, καταλήψεις, χάσιμο της εξεταστικής που θα φέρει επιπλέον συγκρούσεις μεταξύ των φοιτητών, περισσότερα επεισόδια, περισσότερες φθορές, μέχρι που η κοινωνία θα αποκλείσει τους σπουδαστές. Και για όσους επιμένουν να χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους που διεκδικούν ταραξίες... Ταραξίες λένε και τα μέλη της Χαμάς οι ΗΠΑ.


Δείγμα Τρίτο: Αρχίζει σιγά σιγά η κατά μέτωπον επίθεση στα blogs. Προσπαθούν τώρα να χτυπήσουν το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα. Πραγματικά νομίζω ότι τον μόνο που νοιάζει το ποιος βρίσκεται πίσω από το troktiko, είναι ο Τριανταφυλλόπουλος. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ενημερώνομαι σωστά και έγκαιρα και εφόσον τα blogs μπορούν να μου παρέχουν αυτή τη μικρή πολυτέλεια δε με ενδιαφέρει ποιος τα διαχειρίζεται είτε λέγεται Γκιόλιας, είτε Μπόνιος είτε Φούφουτος. Οι δημοσιογράφοι που πάνε να εφαρμόσουν τη λογική του κιτρινισμού στα blogs θα αποτύχουν παταγωδώς. Οι χρήστες του Internet είναι υποψιασμένοι και εκπαιδευμένοι. Τα blog δημιουργήθηκαν και ο κόσμος τα συντηρεί και τα επιβραβεύει, διότι έχει απηυδήσει με τα δημοσιογραφικά παιχνιδάκια που παιζόντουσαν και παίζονται, και δυστυχώς χτυπάνε καθημερινά και την πόρτα των blogs. Διότι δεν πιστεύω να υπάρχει blogger που δεν υποψιάζεται τι παιχνίδια παίζονται με τα blogs, αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει μία μεγάλη πολυφωνία και δυνατότητα επιλογής μέσα από ένα ανομοιογενές σύνολο.

ΥΓ: Η εικόνα είναι από το ΠρεζαTV

Δεν υπάρχουν σχόλια: