23 Απριλίου 2009

Σφηνάκια

  • Ακόμα μία μεγάλη διάκριση της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο. Κατορθώσαμε να είμαστε η μόνη χώρα που δεν ασχολείται (και από ότι φαίνεται δεν έχει επηρεαστεί) με την οικονομική κρίση.
  • Επιδεικτικά απαξιούμε να ασχοληθούμε, με την κυρία, αφού ζουμερά σκάνδαλα με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον μονοπωλούν την καθημερινότητά μας. Την αντιμετωπίζουμε δε σαν μία ανεπιθύμητη μουσαφίρισσα "από το άλλο σόι".
  • "Ήμασταν που ήμασταν ήρθε τον Ιανουάριο και η Οικονομική Κρίση και μας έκατσε στο λαιμό... Αχώνευτη γυναίκα..."
  • Έχει γίνει δε η οικονομική κρίση, θέμα για να μπορούν να ξεγλιστρούν οι πολιτικοί στις συζητήσεις περί σκανδάλων. "Τι μου λέτε κύριε τάδε, μην ασχολείστε μόνο με τη σκανδαλολογία, ασχοληθείτε και με τα σοβαρά ζητήματα, με την οικονομική κρίση."
  • Που φτάσαμε, τα θέματα οικονομίας από βαθιά νερά, έχουν καταντήσει μία προνομιακή συζήτηση που παρέχει σωσίβιο στους κυβερνώντες.
  • Θα μου πείτε πως μπορείς και λες ότι δεν επηρεαστήκαμε, δεν έχει αρχίσει καν η τουριστική περίοδος για να κάνουμε έναν mini απολογισμό. Το λέω διότι συμφωνώ με τον Αλμούνια. Εμείς δε χρειαζόμασταν καμία οικονομική κρίση για να φαλιρίσουμε, τα καταφέρνουμε και μόνοι μας χωρίς μουσαφίρηδες
  • Νιώθω τόσο υπερήφανη που το συνειδητοποιώ. Δηλαδή χώρες που έχουν επηρεαστεί πολύ, πρέπει να σκεφτούν μέτρα αντιμετώπισης, να μάθουν να ζουν με τις συνέπειες της κρίσης. Εμείς χαλαρά και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά φαντάζομαι, μία από τα ίδια.
  • Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Παραοικονομίας υποτίθεται ότι στύβει νυχθημερόν το μυαλό του και σκέφτεται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ενίσχυση των ασθενεστέρων. Θα πρότεινα πολύ καλοπροαίρετα να επικεντρώσει όλη η κυβέρνηση στα μέτρα αντιμετώπισης της ανικανότητας, της ραθυμίας και του γκολντενμποϋσμού και όλα τα άλλα ζητήματα θα λυθούν ως δια μαγείας.
  • Πάντως δε με εκπλήσσει τίποτα πια. Ο λατρεμένος υπαλληλάκος του Μαξίμου Γ. Σανιδάς για 2η φορά παρακωλύει το έργο της δικαιοσύνης, αρνούμενος να διαβιβαστεί ο φάκελος του Βατοπεδίου εκ νέου στη Βουλή. Και πρέπει τώρα να πιστέψω ότι τρελάθηκε και δρα μόνος του και ότι ο Πρωθυπουργός προτίθεται να του τραβήξει το αυτί. Έστω ότι είμαι εύπιστη και καλοπροαίρετη. Πως δεν έχουν σηκωθεί ακόμα και οι πέτρες με αυτό που γίνεται;Κατά τα άλλα πρέπει να εμπιστευτούμε την θεόστραβη δικαιοσύνη...
  • Αλλά τι παραπονιέμαι, αφού οι βολευτές βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και καταγγέλλουν εξοργισμένοι το γεγονός, από ότι φαίνεται αυτό επαρκεί... Αχ αυτά τα τηλεπαράθυρα... Μέχρι και την ψυχή τους στο διάολο πουλάνε οι βολευτές για να φανεί το πρόσωπό τους στην οθόνη, μέχρι και προσυνεννοήσεις κάνουν.. Τι να πει κανείς, μιντιοκρατία έχουμε..
  • Όχι προς Θεού δε το λέω για το Λοβέρδο, ο ίδιος άλλωστε διαψεύδει ότι υπήρξε προσυνεννόηση με τον Ρουσόπουλο για να μη τον χτυπήσει στο δελτίο του Χατζηνικολάαου. Συνεπώς ο Λοβέρδος είναι ανεπαρκής. Έχεις απέναντί σου το Ρουσόπουλο, ο οποίος όχι μόνο εμφανίζεται με περίσσιο θράσος, αλλά τολμάει και μιλάει και κάνεις την πάπια;
  • Δε χτυπάει πολιτικά πτώματα λέει... Τι καλός άνθρωπος μωρέ ο Λοβερδούλης, τον λυπήθηκε τον Θοδωρή και το άφησε να μιλήσει ελεύθερα. Είναι ψυχοπονιάρης ο γλυκός μου...
  • Θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα και η ψηφοφορία για τον Παυλίδη, δε θα παραπεμφθεί και θα ησυχάσουμε. Διότι ως γνωστόν η κομματική γραμμή υπερβαίνει όλες τις άλλες οριακές γραμμές. Τη γραμμή της ηθικής, της λογικής, του σεβασμού στον πολίτη, της ατομικής αξιοπρέπειας... Πάνω από όλα το κόμμα, κάτω από όλα η διαφάνεια.
  • Έτσι δυσφημίζεται και ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου, από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Το κάθε κόμμα κοιτάει πως θα βγει λάδι και με τη δύναμη της πλειοψηφίας συγκαλύπτει τα πάντα. Κάτι ξέρει η Αλέκα που ζητάει απλή αναλογική.

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Το πιο σοβαρό από όσα θίγεις είναι το νέο ανδραγάθημα Σανιδά προκειμένου να οδηγηθεί σε παραγραφή και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Πολύ σωστά επισημαίνεις ότι είναι υπαλληλάκος του Μαξίμου όμως...
Σήμερα, αύριο, τον Ιούνιο άντε του χρόνου το Μάρτη το Μαξίμου αλλάζει ένοικο...
Περίμενα λοιπόν από τον υποψήφιο νέο ένοικο του Μαξίμου να ρίξει ένα ισχυρό χαστούκι στο Σανιδά προειδοποιώντας τον ότι αν, με τα καμώματά του, το σκάνδαλο παραγραφεί θα τον διώξει για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος να δούμε θα έστελνε το φάκελο στη βουλή ή θα ρισκάριζε Κορυδαλλό.
Αλλά φευ, φοβάμαι πως, κοινή συναινέση πάνε τα σκάνδαλα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Α, ξέχασα να σου πω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ.

Τσούγδω είπε...

Ευχαριστώ πολύ Λύκε μου, επίσης!!!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κι εμένα με εξοργίζει το γεγονός ότι η αντίδραση από μεριάς του υποψηφίου ενοίκου του Μαξίμου είναι ιδιαίτερα χλιαρή..