8 Νοεμβρίου 2009

Σφηνάκια

  • Καιρό έχει να γίνει κάποιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα κι έτσι την επικαιρότητα μονοπωλεί η σφαγή στη Νέα Δημοκρατία, ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε, τα stage και η νέα απεργία στο λιμάνι του Πειραιά. Δηλαδή πολύ βαρετά θέματα.
  • Η απουσία τρομοκρατικών χτυπημάτων μπορεί να οφείλεται σε 3 παράγοντες. Είτε ετοιμάζεται κάτι γκραντέ για το διάστημα [17Νοέμβρη,6Δεκέμβρη], είτε δε μπορούν να αποφασίσουν οι διάφορες οργανώσεις που θα χτυπήσουν, φοβούμενοι ότι θα πέσουν πάνω σε άλλη οργάνωση (είναι και πολλές) που θα έχει επιλέξει τον ίδιο άκυρο στόχο , είτε κάποιος σώφρων άνθρωπος προέτρεψε τα "παιδιά", να πάνε για ψάρεμα…
  • Κι έτσι βαρετά καθημερινά θέματα μονοπωλούν την επικαιρότητα…
  • Νέα απεργία στο λιμάνι λοιπόν, όχι ότι εκπλησσόμαστε αφού το είχαν προαναγγείλει οι λιμενεργάτες… Τι διεκδικούν; Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και λύση της συμφωνίας με την Cosco. Διεκδικούν δηλαδή, τόσο το λογικό όσο και το παράλογο.
  • Είναι σαφές ότι κάποιοι έχουν επιλέξει από την πρώτη μέρα τη σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ, το ΟΧΙ σε όλα. Είναι παράλογο να ζητάς να ακυρωθεί μία συμφωνία με ένα κολοσσό, δεν είναι παιχνιδάκι οι στρατηγικές συνεργασίες, σήμερα υπογράφουμε αύριο σας λέμε ξέρετε κάτι… επειδή κάποιοι δε σας θέλουν εδώ… αν γίνεται μπορούμε να το αφήσουμε, να το ακυρώσουμε βρε παιδί μου και όλα μέλι γάλα.
  • Υπάρχουν ρήτρες στη μέση, υπάρχει το ζήτημα της αξιοπιστίας της χώρας μας και του πόσο ελκυστικοί είμαστε σε νέες επενδύσεις. Με τις λογικές απαιτήσεις των λιμενεργατών κανείς δε θα διαφωνήσει. Όμως οι συνεχείς απεργίες που προκαλούν έμφραγμα στην αγορά και πάγωμα των σχέσεων με στρατηγικούς εταίρους, σε περίοδο κρίσης για τα οικονομικά της χώρας, δείχνουν το λιγότερο πολιτική ανευθυνότητα.
  • Όπως είναι φυσικό η περίοδος χάριτος για τον Παπανδρέου από μεριάς νταβατζήδων τελειώνει. Μας μαθαίνουν σιγά σιγά να αγαπούμε την Τίνα Μπιρμπίλη, τη Γλυκερία Σιούτη, τη Λούκα Κατσέλη… Αλλά να μου πεις τι να κάνουν κι αυτοί, άνθρωποι είναι, τα συμφέροντά τους προστατεύουν. Εξ’ ου και σχεδόν ο κάθε νταβάς έχει στην ιδιοκτησία του (ή κρύβεται πίσω) από μία φυλλάδα και προσπαθεί να στρέψει τον κόσμο με γελοιότητες εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων για να χτυπήσει έμμεσα τον Παπανδρέου.
  • Ευτυχώς έχουμε και την σφαγή στη Νέα Δημοκρατία που λαμβάνει καθημερινά χώρα στα τηλεπαράθυρα και όχι μόνο, ικανοποιώντας τα ζωώδη ένστικτα την τηλεθεατών. Επιβεβαιώνουν όσα λεγόντουσαν το 2007, ότι αν η ΝΔ είχε εσωκομματικό πρόβλημα θα σφαζόντουσαν μέχρι τελικής πτώσεως. 
  • Κάθε μέρα και χωρίς να σκέφτονται πόσο κακό κάνουν στην παράταξή τους στελέχη βγαίνουν και κατηγορούν υποψηφίους. Πως αυτά τα άτομα μετά, θα συσπειρωθούν υπό τον νέο αρχηγό; Και οι χοντράδες λέγονται κυρίως από την πλευρά Μπακογιάννη…
  • Βγαίνουν στον αέρα δημοσκοπήσεις «ότι να’ ναι» που τη μία δείχνουν τη Ντόρα να κερδίζει άνετα την άλλη τον Σαμαρά να την τρώει στον 2ο γύρο… Δε θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ποιος παίζει το βρώμικο παιχνίδι.
  • Μου φαίνεται αδιανόητο η Ντόρα να εξασφαλίζει τόσο άνετα την αρχηγία από τη στιγμή που οι μισοί Έλληνες ακούνε "Μητσοτάκης" και φτύνουν τον κόρφο τους.. 
  • Απ’ ότι έχω καταλάβει ιδεολογική διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των υποψηφίων. Απλώς ο Σαμαράς πιστεύει ότι πρώτα πρέπει να επανασυσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες που έκατσαν σπίτι τους στις εκλογές και η Ντόρα θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να κάνει ανοίγματα. Μέχρι και η τακτική που ευαγγελίζεται είναι τραγική...
  • Το συνέδριο που ολοκληρώθηκε σήμερα ήταν 70-30 υπέρ της Ντόρας, δηλαδή αν είχαν προχωρήσει σε εκλογή αρχηγού το Σ/Κ η Ντόρα θα έβγαινε πανηγυρικά, ο Αβραμό έστω και χωρίς να το θέλει έκανε κι ένα καλό.
  • Όπως είπε ο Μεϊμαράκης σήμερα, την αρχηγία θα την κερδίσει όποιος έχει τον καλύτερο μηχανισμό... Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη από έναν άνθρωπο που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη που ευαγγελίζεται κόμμα χωρίς μηχανισμούς...

Update
: Σε μία μικρή blogo-βόλτα που έκανα έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση. Τεράστιο φάουλ του Παπανδρέου... Αυτά περιμέναμε εμείς; Που πήγε η Ελληνο-Παλαιστινιακή φιλία; Ξεφτίλα και Ντροπή. Αν ισχύει που δεν έχω και πολλές αμφιβολίες ότι ισχύει, ντρέπομαι πραγματικά. Δε νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θεωρεί ότι το Ισραήλ δεν έκανε εγκλήματα πολέμου. Μας οφείλουν εξηγήσεις.

7 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Όπως καταλαβαίνεις θα έχουμε να ασχολούμαστε για πολύ καιρό με το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα. Ζωή νά'χουμε....

Τσούγδω είπε...

Τουλάχιστον δε θα βαρεθούμε εύκολα... Φαντάσου να ζούσαμε στη Σουηδία ή στη Δανία, τι θα είχαμε να σχολιάζουμε;
Ενώ τώρα τα πάντα σου δίνουν τροφή για σχόλια...

αθεόφοβος είπε...

Μην ξεχνάς ότι οι νεοδημοκράτες έκαναν πρωθυπουργό τον γκαντέμη που πριν την χούντα δεν τόλμαγε, λόγω της αποστασίας να κατέβει στην πατρίδα του στην κόρη του θα κολλήσουν;
Και εδώ που τα λέμε δεν υφίσταται συλλογική ευθύνη για όλη την οικογένεια και η κόρη του σε αυτό το κόμμα ήταν από την αρχή.
Αλλά προβλέπω ότι μάλλον στον Σαμαρά θα καταλήξουν γιατί αυτός μπορεί να τους επαναφέρει και ψηφοφόρους από το ΛΑΟΣ.

Τσούγδω είπε...

Δεν τον έκαναν οι Νεοδημοκράτες Πρωθυπουργό, τον έκαναν οι κεντρώοι ψηφοφόροι που μετακινούνται και δεν έχουν κομματικές αγκυλώσεις.
Η Ντόρα δυστυχώς ή ευτυχώς, λόγο του πατέρα της, δε μπορεί να απευθυνθεί εύκολα στον κεντρώο ψηφοφόρο. Ενώ ο Σαμαράς αν και πιο δεξιός μπορεί να απευθυνθεί και στον κεντρώο.

ασημωνης είπε...

Θα σταθω λιγο στις δημοσκοπησεις και το τροπο που θετοντα τα ερωτηματα.
Στην ιδια λοιπον δημοσκοπηση ειχαμε τα παρακατω ερωτηματα:
Ποιος ειναι ο καταληλοτερος για την αρχηγια της Ν.Δ. ;
Ποιος πιστευετε οτι θα εκλεγει στην αρχηγια της Ν.Δ. ;
Και ποιον θα ψηφισετε για αρχηγο της Ν.Δ. ;
Και τα ποσοστα σε καθε ερωτηση ηταν διαφορετικα!!!!!!!!!
Με δυο λογια αλλον θεωρουμε καταλληλο, αλλον θελουμε και αλλος νομιζουμε πως θα βγει!!!!
Δεν παμε καλα, καθολου καλα....
Υ.Γ. Καλησπερα ειπα;;; Δεν ειπα ε;
Καλησπερα λοιπον!!!

ασημωνης είπε...

Τωρα προσεξα και το βιντεακι με τον Βασιλη και την Τανια! Ευγε, εισαι σε καλο δρομο!

Τσούγδω είπε...

@Ασημώνη
Καλησπέρα καλησπέρα!
Βασικά δεν είναι παράλογο που τα ποσοστά είναι διαφορετικά, παράλογο είναι που κάνουν λίγο πολύ την ίδια ερώτηση με άλλο "μανδύα".
Το βιντεάκι αφιερωμένο!