15 Ιανουαρίου 2010

Eurovision: Το μείζον Εθνικό θέμα....


Η εικόνα αυτή δε νομίζω ότι είναι και πολύ μακρινή, από τη στιγμή που σαν λαός έχουμε αναγάγει τη Eurovision σε μείζον εθνικό θέμα και ως γνωστόν το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται με πάθος τα εθνικά δίκαια, είναι το ΛΑ.Ο.Σ... Θα ήταν άδικο λοιπόν αφού την κάνει που την κάνει την κινητοποίηση για τους μετανάστες, να μη την κάνει και για τη Eurovision, είναι λαϊκή απαίτηση.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ένας λαός περιμένει να δοξαστεί και να προβληθεί μέσω ενός διαγωνισμού τραγουδιού και ο θρασύτατος αρμόδιος υπουργός αποφασίζει να βάλει τέλος σε μία “παράκρουση”, υποβαθμίζοντας τη σημασία του διαγωνισμού και δηλώνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή κρατική τηλεόραση δε σημαίνει Eurovision;

Και μόνον το ότι έχουμε ανάγαγει τη Eurovision σε Εθνικό θέμα, ότι κάθε χρόνο σκιζόμαστε και σπαταλάμε ΤΑ χρήματα μπας και πάρουμε την πρώτη θέση ασχολούμενοι με το θέμα για κάνα 6μηνο, είναι από μόνο του ντροπιαστικό.

Από τον Ρουβά και την Παπαρίζου περιμένει να δοξαστεί η Ελλάδα στο εξωτερικό; Αυτή είναι η ελληνική κουλτούρα, το πολιτιστικό προϊόν που θέλουμε να εξάγουμε;
Συγνώμη που σας το χαλάω αλλά η Ελλάδα δε δοξάζεται ούτε συζητιέται αν τύχει μία στο εκατομμύριο ένα τραγούδι Έλληνα καλλιτέχνη να μπει στο Billboard, όπως επίσης ούτε δοξάστηκε, ούτε συζητήθηκε όταν κέρδισε η Παπαρίζου τη Eurovision.

Επίσης αδυνατώ να καταλάβω που στηρίζονται κάποιοι όταν λένε πως με μία καλή συμμετοχή στη Eurovision ή και με μία νίκη, κάνουμε καλό στον τουρισμό μας.
Δηλαδή πέρυσι που κέρδισε η Νορβηγία, πόσο ανέβηκε ο τουρισμός της; Ξεκουβάλησε κανένας από την Ελλάδα με αφορμή τη Eurovision και μόνο, να πάει στη Νορβηγία;

Πραγματικά απορώ με τις υστερικές αντιδράσεις ορισμένων στην απόφαση αυτή που έλαβε ο Γερουλάνος... "Η Eurovision σας πείραξε;", αναρωτιούνται... Ναι μας πείραξε και η Eurovision!

Δε γίνεται οι παρουσιαστές να αμοίβονται με τόσα χρήματα, τα σόου για την ανάδειξη του τραγουδιού να είναι τόσο ακριβά, να κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός για την προώθηση του τραγουδιού από μεριάς ΕΡΤ και όλα αυτά σε περίοδο κρίσης!
Και τίποτα απο αυτά να μη συμβεί, ο κόσμος θα τον βλέπει τον διαγωνισμό.

Ο μόνος λόγος που εντοπίζω στο να δίνεται τέτοια διάσταση στο θεσμό της Eurovision, είναι να δίνουμε δουλειά στο Star και να εμπλουτίζονται όλες οι “συνεντεύξεις” τύπου "φαίνεστε πιο λαμπερή και όμορφη από ποτέ", με την ερώτηση “θα εκπροσωπούσατε την Ελλάδα στη Eurovision?"

Ναι κι εγώ παρακολουθω τη Eurovision, στήνομαι μπροστά από την τηλεόραση τις βραδιές του τελικού, στοιχιματίζω ποιό τραγούδι θα βγει πρώτο, μαντεύω τις βαθμολογίες που θα μας δώσουν οι άλλες χώρες και τα 12άρια, εκνευρίζομαι με τις αδικίες και πολλές φορές έχω ψηφίσει κιόλας...
Αλλά πραγματικά και να κοπεί τελείως η Eurovision δε θα στεναχωρηθώ καθόλου, έχω και άλλα πράγματα να δίνουν νόημα στη ζωή μου... Τώρα αν κάποιοι ζουν και αναπνέουν για το θεσμό, τι να πω get a life!

Βέβαια οφείλω να πω ότι ο Γερουλάνος δεν είπε να κοπεί η Eurovision είπε να σταματήσει αυτή η πλήρης ταύτιση της κρατικής τηλεόρασης με τη Eurovision. Ελληνικά νομίζω μιλάμε όλοι, τώρα για το αν καταλαβαίνουν κάποιοι τι διαβάζουν, ε τι να σας πω, δεν παίρνω και όρκο.

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, παρακολουθούμε το διαγωνισμό, αλλά πραγματικά πάει πολύ να υπάρχει διαμαρτυρία γι' αυτό το θέμα, που επαναλαμβάνω, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με μη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αλλά με περιορισμό των δαπανών και της προβολής του θεσμού από την ΕΡΤ.

Αν ο Γερουλάνος κάνει πίσω σε αυτό το θέμα, θα είναι πραγματικά για τις κλωτσιές.


ΥΓ: Η εικόνα στην αρχική της μορφή είναι από το πανταχού παρόν φίμωτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: