2 Μαΐου 2010

Κάτσε ρε μάνα...


12η ώρα ανοίγω την τηλεόραση και πέφτω πάνω στη συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου. Μέρες τώρα περιμέναμε τα νέα μέτρα που υποτίθεται δε θα χρειαζόντουσαν, γιατί τα προηγούμενα ήταν επαρκή για το 2010 και δε θα μας ζητούσε άλλα το ΔΝΤ...
Τι να κάνουμε όμως? Είμαστε οι επαίτες, χρωστάμε παντού και συρόμαστε από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και τις εξελίξεις. By the way το νέο εξώφυλλο του περιοδικού focus με την αγαπημένη τους Αφροδίτη της Μήλου, πολύ εύστοχο, όχι σαν την άλλη φορά...

Παρακαλάμε λοιπόν για ένα δάνειο, για μία βοήθεια την οποία και διαπραγματευόμαστε τους τελευταίους 6 μήνες.
Προφανώς όταν μας δίνουν 100δις θα επιβάλλουν και τους όρους τους και αυτή τη φορά δε θα τους πιάναμε μακάκες...

Σκληρά τα νέα μέτρα σκεφτόμουν όσο άκουγα τον Υπουργό... Υπερβολικά σκληρά... Αν και δεν επαληθεύτηκαν όλες οι καταστροφικές προβλέψεις. Κάποιοι το είχαν σίγουρο πως θα περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και τώρα που διαψεύστηκαν, ούτε λέξη.
Κι εκεί που κάνω αυτές τις σκέψεις... Εμφανίζεται η μητέρα μου...

Τι λέει πάλι αυτός?”... Όπως καταλαβαίνετε η ερώτηση ήταν ρητορική. Πριν προλάβω να της πω αρχίζει να κατεβάζει καντήλια...
"Που τους ψηφίσαμε και να τώρα τι παθαίνουμε, νέα μέτρα, ΦΠΑ, καλό κουμάσι και ο Παπανδρέου, τα λαμόγια, δε τους φτάνουν όσα φάγανε, πάλι από τον κοσμάκη θα τα πάρουνε, αντί να τα πάρουν από τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη και αυτοί ίδιοι είναι, γιατί ο Παπαντωνίου στο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν;"...

Κάτσε ρε μάνα...
Και ποιος φταίει για όλα αυτά? Δηλαδή τα 300δις που είναι το χρέος τα παντελόνιασαν όλα οι πολιτικοί?

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εκτός από το πόσα χρωστάει κατά μέσο όρο ο κάθε Έλληνας και πόσα κατά μέσο όρο έχει κλέψει ο κάθενας μας... Αλλά αυτά δεν τα λέει κανένας.
Γιατί απ' ότι φαίνεται σε αυτή τη χώρα η αναλογία λαμογιών – τιμίων είναι 300: 10.999.700...

Και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ είχαμε και δεύτερο γύρο...

Καλά λέει του κάνανε του Κακλαμάνη, τι ήθελε στην πορεία εχθές?

Κάτσε ρε μάνα τον ψηφίσαμε, δεν τον ψηφίσαμε τον
Κακλαμάνη? Και τώρα καλά να πάθει?
Και τον ψηφίσαμε ως τίμιο που παρά τα 74 του χρόνια τον θέλαμε μέσα στην Βουλή γιατί έχει λόγο που τσακίζει κόκαλα και δε φοβάται να πει την άποψή του.
Τώρα τι μας έφταιξε ο Κακλαμάνης? Επειδή είναι ένας από τους 300?

Δηλαδή τους τσουβαλιάζουμε όλους? Μας φταίνε για όλα 300 άτομα?
Και πως μπήκαν στη Βουλή οι 300? Εγώ σταύρωσα 4 στις εκλογές, σα να λέμε έχω λόγο για τους 4 από τους 300 που είναι εκεί μέσα.

Οι 300 είναι εκεί μέσα επειδή κάποιος τους ψήφισε, τους έδωσε τον σταυρό του. Δεν είδαν φως και μπήκαν, ούτε βρίσκονται εκεί μέσα χάριν κληρονομικού δικαίου, ούτε ισόβια μέλη είναι.

Κι εσύ μάνα φταις για το χάλι της Ελλάδας όπως και χιλιάδες άλλοι που τα έβρισκαν κάπως με την εφορία, τα βόλευαν με τους διαφόρους "γνωστούς" που είχαν σε καίρια πόστα, σταύρωναν τον τάδε πολιτικό επειδή είναι ξάδερφος του μπατζανάκη του ανιψιού του τάδε γνωστού ε και όλο και σε κάτι θα μπορούσε να βοηθήσει....
Δεν φταις όσο φταίνε όσοι κατά καιρούς μας κυβέρνησαν, αλλά φταις κι εσύ...

Και τώρα ξαφνικά οι 10.999.700 μου έχετε “γκαζώσει” και θέλετε να τα πάρετε όλα αμπάριζα.
Για να ηρεμήσουμε λίγο.

Διαβάζω στα διάφορα blogs απειλές αναγνωστών του τύπου “θα τα σπάσουμε όλα”, “δεν θα περάσει”... Και 1 ώρα να κάτσω κατακόρυφο τόσο αίμα αποκλείεται να μου ανέβει στο κεφάλι, όσο όταν διαβάζω τους διάφορους απελπισμένους "αναγνώστες".

“Ωραίος σοσιαλισμός” λένε κάποιοι. Μα δεν ισχυρίζεται κανένας ότι τα μέτρα είναι σοσιαλιστικά, είναι μέτρα αναγκαία, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
Είναι μέτρα που είναι απαραίτητα για να μειώσουμε το έλλειμμα και μετά από κάποια χρόνια να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χρέος που θα έχει φτάσει 400και δις. Αυτό το χρέος που δημιουργήσαμε όλοι. Από τους πολιτικούς μέχρι και τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Τα ξέρανε λέει όλα από την αρχή, ή ακόμα χειρότερα, καθυστέρησαν εσκεμμένα κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με βήμα ταχύ στο ΔΝΤ... Έχω ακούσει τα άπειρα συνομωσιολογικά σενάρια αυτές τις μέρες και πραγματικά έχω τρελαθεί.

Οι αγορές είναι φτερό στον άνεμο και είναι ΦΥΣΙΚΟ όταν κάποιοι σπεύδουν να προδικάσουν ότι δεν θα γίνει το ένα και το άλλο μετά να φαντάζουν ως μαλάκες και να μπορεί ο καθένας εξυπνάκιας να γράφει:

Θεόδωρος Πάγκαλος: « Αποκλείω κατηγορηματικά κάθε περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ. Αμφισβητώ ακόμα και την πιθανότητα τούτο να ζητηθεί από τους εταίρους μας. » (Φεβρουάριος 2010).

Οπότε οι πολιτικοί ας μετράνε τα λόγια τους και ας μην κάνουν δηλώσεις που μετά από μερικές ημέρες διαψεύδονται πανηγυρικά.

Αλλά μάνα θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα. Ήρθε η ώρα κάποιοι να μπούνε φυλακή. Δεν ξέρω πως θα το κάνουν, δεν ξέρω αν θα συγκροτήσουν εξεταστική επιτροπή, δεν ξέρω καν αν κάτι τέτοιο γίνεται, αλλά ας κόψουν το κεφάλι τους. Θα αναγκαστούν να το κάνουν.
Όπως κινούνται με την λογική "ας κόψει ο καθένας το κεφάλι του για να τα βγάλει πέρα" έτσι κι εμείς έχουμε αυτή την απαίτηση. Να κόψουν το κεφάλι τους να βρουν που πήγαν τα λεφτά και να βάλουν πολύ βαθιά στη φυλακή τα διάφορα αρπακτικά.
Γιατί οκ είπαμε αυτοκριτική, κοιτάμε και στον καθρέφτη, έχουμε ο καθένας τις δικές του ευθύνες, αλλά όχι δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια.

Θέλω να κλείσω με ένα τραγούδι που μέρες τώρα γυρίζει στο μυαλό μου και με την ευχή αυτή τη φορά να μην κάνουν χαρακίρι στο όνειρό μας... Γιατί όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο η ώρα για το τελειωτικό χαρακίρι δεν έχει έρθει ακόμη, είμαστε στην πολύ αρχή...


9 σχόλια:

tsaousa είπε...

Ε, τι να πω τώρα;
Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Με κάλυψες πλήρως.
Σε ευχαριστώ, γιατί διαβάζω εκατομμύρια αηδίες από το μεσημέρι.

μαχαιρης είπε...

λοιπον εμενα κατι μου εμεινε κι ας συμφωνω με τα περισσοτερα..
μηπως να καθαιρειται απο βουλευτης οποιος κανει ρουσφετι...
μηπως να πληρωνει προστιμο σοβαρο οποιος δεν ψηφιζει...
μηπως να δημευθη η περιουσια της εκκλησιας και των μοναστηριων...
μηπως να υποχρεωνονται οι εχοντες σε διαρκες ποθεν εσχες
δεν ξερω αλλα νομιζω οτι αν βαλουμε φυλακη καποιους θα γλυτωσουν ολοι οι αλλοι και αν βαλουμε φυλακη οσους φταινε δεν θα μεινει κανεις εξω...
οχι νομιζω καλλυτερα να δωσουν και αυτοι κατι.......

Θοδωρής Μπάρκας είπε...

Αγαπητή Τσούγδω στην Ελλάδα μας αρέσει όπως στις Αμερικάνικες ταινίες να βρίσκουμε το μεγάλο κακό ο οποίος φταίει για όλα και στο τέλος νικούν οι καλοί.. and they all lived happily ever after.. the end!
Για αυτό μας φταίνε οι 300 που εμείς στείλαμε εκεί, οι πλούσιοι (να δω τι θα κάνουμε έτσι και φύγουν για αλλού..), οι πρώην υπουργοί..
Σε αυτή την κρίση όπως σωστά είπες πολλοί έβαλαν το χεράκι τους (όπως και πολλοί δεν φταίνε είναι η αλήθεια). Οι προαναφερθέντες και οι παρατρεχάμενοί τους έβαλαν μια χερούκλα να.. με το συμπάθιο.. Όμως πολλοί άλλοι μικρότεροι έβαλαν και αυτοί από ένα μικρούτσικο χεράκι. Πολλά μικρούτσικα χεράκια μαζί μας κάνουν άλλη μια χερούκλα. Και τώρα και με τις δύο χερούκλες, ας μουτζωθούμε έτσι που τα κάναμε..

Τσούγδω είπε...

@ tsaousa

Mα κι εμένα μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι από το μεσημέρι... Την έχουν δει όλοι επαναστάτες, έλεος!

@Μαχαίρης
Συμφωνώ σε όλα πλην της επιβολής προστίμου σε όσους δεν ψηφίζουν. Είναι κι αυτό πολιτική άποψη και στη δημοκρατία το να μη θέλει κάποιος να συμμετέχει είναι δικαίωμά του.

@Θοδωρής

Ακριβώς αυτή τη λογική έχουμε. Βρίσκουμε τον κακό κατά την κρίση μας και απαιτούμε να πληρώσει για όλα. Και λέω εγώ... Αν η κυβέρνηση βάλει φόρο 60% στο μεγάλο κεφάλαιο, τι είναι οι επιχειρηματίες, βλάκες για να κάθονται να πληρώνουν? Θα πάρουν την επιχείρησή τους και θα πάνε σε άλλη παραλία. Κίνητρα χρειάζονται για να γίνουν επενδύσεις και όχι αντικίνητρα, να φύγουν και οι λιγοστές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει...

Έλα να βλέπω φάσκελα να πέφτουν... Πρώτα σε εμάς και μετά προς κάθε κατεύθυνση...

habilis είπε...

Τι ακούει και αυτή η γλυκιά μανούλα!!!

αθεόφοβος είπε...

Ένας φίλος μου που είναι λαύρος κατά των πάντων και γι΄ αυτό και λέει ότι δεν ψηφίζει,όταν τον ρώτησα αν έχει δηλώσει την πισίνα στο εξοχικό του μου έιπε:
Τι λες μωρέ που θα την δηλώσω!

Τσούγδω είπε...

@Habilis

Τι ακούει και δε με αποκληρώνει να ησυχάσει!

@Αθεόφοβος

Είναι κι αυτός ο φίλος σου ένας από τους 10.999.700 τίμιους και αθώους Έλληνες (χωρίς παρεξήγηση)...

Κλεοπάτρα η Γάτα είπε...

Ε όχι και δέν ήταν σωστό τό πρώτο εξώφυλλο τού Focus: Η Ελλάδα δέν πή..ξε κομματάκι τήν Ευρώπη και δέν έφερε τά πάνω κάτω;;;

Τσούγδω είπε...

@ Κλεοπάτρα, η γάτα

Μωρέ σωστό ήταν, αλλά όχι και τόσο κόσμιο...