27 Μαΐου 2010

Όταν οι ... fouls, απευθύνονται στη θεία Google

Παρακολουθώ κι εγώ από το πρωί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις εξελίξεις γύρω από το τρωκτικό, την περίφημη κασέτα και την αιώνια κόντρα με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Οφείλω να ομολογήσω ότι γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας την καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στη google, η οποία φυσικά ξεκίνησε με ένα βιογραφικό σημείωμα (να μάθουν και στη google τι εστί Δημοσιογράφος).
Μου θύμισε κάτι κλαψιάρικα παιδάκια που τα κοροϊδεύουν οι συμμαθητές τους και επειδή δεν έχουν τα κότσια να τους την πουν στα ίσια, τρέχουν στη δασκάλα και λένε, “κυρία κυρία με είπε χαζό, να τον βάλετε τιμωρία”.
Αφήστε που οι διάφοροι χαρακτηρισμοί που αναφέρει, είναι λάθος μεταφρασμένοι. Βέβαια πόσο ρεντίκολο μπορεί να γίνει? Το "καρπαζοεισπράκτορας" μεταφράστηκε ως foul, φανταστείτε να το μετέφραζαν smack collector ή ακόμα καλύτερα smack eater. Ακόμη θα γελάγανε στη google.



Αμ το άλλο
, Stripped prince of the Cayenne! Μα τι κάθονται και μεταφράζουν στην μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ? Σοβαρότερες δουλειές δεν έχουν να κάνουν?

Και αυτός ο Τριανταφυλλόπουλος πια, απευθύνθηκε στη google για να σταματήσει το τρωκτικό να τον λέει κεφτέ (meatball)!
Μα πόσο αστεία και παιδιάστικα μπορεί να είναι όλα αυτά?

Όσον αφορά στο θέμα της "φίμωσης" του τρωκτικού τώρα, πιστεύω πως όλοι είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου και καταδικάζουμε κάθε απόπειρα φίμωσης, απ' όπου και αν προέρχεται.

Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες, είναι η φράση του Βολταίρου που πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ισχυριζόμαστε ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα.

Όσοι πάνε να επιβάλλουν λογοκρισία στο τρωκτικό με δόλιους τρόπους, είναι πραγματικά για κλάματα, δεν έχουν ιδέα τι κύμα οργής θα ξεσηκώσουν, αυτά τα πράγματα δεν είναι αστεία. Δεν είναι τα 10-20, ή δεν ξέρω κι εγώ πόσα άτομα γράφουν για το τρωκτικό, που θα τα πάρουν στο κρανίο, είναι οι χιλιάδες που το διαβάζουν, που στέλνουν μηνύματα και δεν θα το ανεχτούν.

Το τρωκτικό είναι ο Λαζόπουλος του Διαδικτύου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όταν ο κόσμος είναι τσιτωμένος με όλα αυτά που βιώνουμε και βρίσκει μία διέξοδο να ξεσπάσει στα blogs, όταν βλέπει ότι η άποψή του ακούγεται και μπορεί να κάνει διάλογο, δεν μπορείς να του αφαιρείς με το έτσι θέλω αυτό το δικαίωμα, γιατί όποια και αν είναι η αιτιολογία, δεν θα βγάλει ποτέ κανένας από το μυαλό του Έλληνα πως ο λόγος είναι ότι ο δημοκρατικός διάλογος και η ελευθερία του λόγου "κοστίζουν".

Σας συκοφαντούν ανωνύμως τα blogs? Έχετε το δικαίωμα της απάντησης και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Δηλαδή θα πέσει ο πισινός (με το pardon) του κάθε καβαλημένου, αν στείλει ένα mail για να πει τη δική του αλήθεια? Η μόνη λύση που τους εκφράζει είναι το “θα το πω στη μαμά μου” (εν προκειμένω στη θεία google) και θα δεις?
Αστεία, ανώριμα, επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά παιχνιδάκια που παίζονται από άτομα, τα οποία μάλλον δεν έχουν ζυγιάσει καλά τα πράγματα κι έχουν επιλέξει λάθος τρόπο για να πετύχουν το σκοπό τους.

Τέλος όσον αφορά στα διάφορα που ακούγονται περί νομοθετικού πλαισίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα blogs, αν ο Παπανδρέου και οι συν αυτώ πάνε να βάλουνε χέρι στα blogs, με οποιοδήποτε αιτιολογικό, η δαγκωνιά που θα φάνε δεν θα έχει προηγούμενο.

Update: Μας έπρηξε από εχθές το τρωκτικό με την αποκαλυψάρα που ετοίμαζε... Παίζει να έκανε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας με τόσα refresh. Περιμέναμε όλοι σαν τα ψάρια για να ακούσουμε τι? Μία off the record συζήτηση. Ουαου σείεται η γης μετά από αυτό. Τρέμει το σύστημα! Μετά από αυτό είναι λογικό κάποιοι να χτυπάνε τα αντισυστημικά blogs....

Δεν υπάρχουν σχόλια: