29 Ιουλίου 2010

Πολιτική του blog

Στο blog δημοσιεύονται όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια αρκεί: να μην έχουν ρατσιστικό περιεχόμενο ή ατεκμηρίωτες κατηγορίες προς τρίτους.


Όποιος νιώθει οτι θίγεται από αναρτήσεις μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο tsougdw@gmail.com

23 Ιουλίου 2010

Διακοπούλες!!!!


Πολύ τις άργησα φέτος!!

Ένα έχω να πω: Ας είναι καλά οι φίλοι, που έχουν εξοχικά ανά την Ελλάδα και βλέπουμε κανένα νησάκι γιατί με τέτοια ακτοπλοϊκά, με τις τιμές στα ξενοδοχεία να έχουν φτάσει στο Θεό και με τη βενζίνη να έχει ξεπεράσει το Θεό, αν δεν έχεις ... "φίλο στην Κορώνη", δύσκολα πας πιο μακριά από το Πόρτο Γερμενό- αν είσαι Αθηναίος.

Αυτά τα
ακτοπλοϊκά, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και όταν είσαι και η Τσούγδω που ως κλασική απρόσεκτη έχεις χάσει το πάσο σου, ε τότε χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Τα
ξενοδοχεία (μιλάμε για τα οικονομικά πάντα, σε δημοφιλείς προορισμούς)... Αφήστε καλύτερα... Κάτι τρώγλες που κλείνεις δωμάτιο για 2 άτομα και τελικά ανακαλύπτεις πως φιλοξενούνται 4 τουλάχιστον ψυχές (2 άνθρωποι και 2 Τερέζες).

Τα
ταβερνάκια... Πας να φας μία χωριάτικη, να δοκιμάσεις τις τοπικές σπεσιαλιτέ, πίνεις και λίγο ουζάκι ή μπυρίτσα και βγαίνεις κουρεμένος.

Μα με τέτοια κρίση και ακόμη να συμμορφωθούν μερικοί... Σου λέει, θα τα βγάλουμε από τους ξένους, τα κλασικά θύματα.
Σφάλμα φίλοι μου! Γιατί οι ξένοι δεν έχουν κανένα συναισθηματικό δέσιμο με την Ελλάδα και του χρόνου θα πάνε Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία όπου δεν κυκλοφορούν χιλιάδες αγιογδύτες μεταμφιεσμένοι σε φιλόξενους επιχειρηματίες τουρισμού (καλά δεν είμαι και σίγουρη). Αφήστε που οι ξένοι δεν το έχουν σε τίποτα να τρέφονται με sandwich και γιαούρτια όλη μέρα.


Για ακόμα μία χρονιά, είμαι έτοιμη να απαθανατίσω αυτή που μέλει να είναι η φωτογραφία της χρονιάς, που δεν θα είναι άλλη από κάποιον ανυποψίαστο τουρίστα που θα έχει κάνει τον τραγικό συνδυασμό πέδιλο με κάλτσα. Πέρυσι νομίζω με είχαν καταλάβει και με αγριοκοιτούσαν, αλλά φευ, εγώ φταίω που έρχονται στην Ελλάδα σαν τους γύφτουλες και κουβαλάνε μαζί τους κάλτσες και γουνικά για το βράδυ?

Λογικά θα επανέλθω κάπου τον Αύγουστο, όταν θα καταλήξω σε ότι έχει απομείνει από το πρόσφατα καμένο αλλά πάντα πανέμορφο νησάκι μου!


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!

19 Ιουλίου 2010

Καλό ταξίδι κύριε Γκιόλια


"Γι' αυτό εμείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε και ποιον ενοχλούμε."


Αυτά ήταν το μάθημα δεοντολογίας που παρέδωσε σήμερα ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ φαντάζομαι, Δημήτρης Τάκης, στην πρωινή του εκπομπή, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Ο Γκιόλιας ήταν δημοσιογράφος, διευθυντής του Θέματος 98,9 και κατά πολλούς ο άνθρωπος πίσω από το τρωκτικό...

Η είδηση πέραν από το αποτρόπαιο του πράγματος έχει και έναν ιδιαιτέρως επικίνδυνο συμβολισμό: “πρόσεχε με ποιους τα βάζεις”.

Αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως η διαπλοκή είναι εδραιωμένη στη χώρα αυτή και πως τα σκοτεινά κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανέναν συναισθηματισμό. Δεν υπολογίζουν ούτε ζωές, ούτε οικογένειες, ούτε παιδιά που μένουν ορφανά. Δεν τρέφω αυταπάτες πως θα βρεθούν οι ένοχοι παρά τα ευχολόγια.

Διαβάζω τις πληροφορίες που μεταδίδουν blogs για το σε ποια κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας και αναρωτιέμαι αν μας κοροϊδεύουν. Είναι δυνατόν να προσανατολίζονται στο να ψάξουν στο παρελθόν για τα κίνητρα της δολοφονίας και μάλιστα σε θέματα που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας?

Τέλος πάντων νομίζω πως είπα αρκετά και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ψύχραιμες αναλύσεις, όταν έχεις να κάνεις με ένα τόσο σοκαριστικό γεγονός.

Καλό ταξίδι στον Σωκράτη Γκιόλια και συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΥΓ: Η εικόνα από το τρωκτικό.

13 Ιουλίου 2010

Σφηνάκια


  • Ήμαστε σχεδόν 2 μήνες υπό την αιγίδα του ΔΝΤ που μας ... περιποιείται καταλλήλως και ακόμη οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση, δεν μας έχουν πει ποιος ήταν ο "άλλος δρόμος".
  • Εγώ στη θέση τους, θα καθόμουν νυχθημερόν και θα έστυβα το μυαλό μου, να βρω το παραδρομάκι αυτό, γιατί χωρίς να μας ενημερώσει κάποιος για την όποια εναλλακτική είχαμε, αντιπολίτευση δεν γίνεται. Η όποια αντιπολιτευτική τακτική καταρρέει όταν τίθεται το ερώτημα : "Ποιος ήταν ο άλλος δρόμος?". Αφήστε που ο κόσμος πείθεται και δεν το θέλει, πως το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος.
  • Η κυβέρνηση λέει πως αν δεν πηγαίναμε στον μηχανισμό στήριξης, τώρα θα είχαμε στάση πληρωμών. Το επιχείρημα αυτό δεν αμφισβητείται, απλά μας λένε πως υπήρχε “άλλος δρόμος”...
  • Αυτός ο άλλος αυτός ο άλλος θα ήταν ευεργέτης μας μεγάλος, αν τον βρίσκαμε.
  • Ξεκίνησε και η πολυσυζητημένη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων για να μάθουμε, πόσους ΔΥ έχει το κράτος... Αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι τραγικό να μην ξέρει ένα κράτος πόσους υπαλλήλους πληρώνει. Εν τω μεταξύ οι δικαστές που είναι κράτος εν κράτει, δεν δέχονται να απογραφούν με την πλέμπα... Αυτοί είναι λειτουργοί άλλωστε! Πρέπει να εξασφαλίζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία τους για να μπορούν να κάνουν την τόσο καλή δουλειά που κάνουν μέχρι τώρα...
  • Το ακούσαν αυτό και οι γιατροί και λένε, ωπ! κι εμείς λειτουργοί είμαστε, ας διαμαρτυρηθούμε κι εμείς, μετά πήραν σειρά και οι πανεπιστημιακοί. Μέχρι και στην απογραφή συντεχνιακά συμφέροντα και διαμαρτυρίες! Ελλαδάρα!
  • Αγαπημένο hobby των τελευταίων ημερών έχει γίνει η παρακολούθηση του δελτίου ειδήσεων του Alter. Δεν έχω καλύτερο από τους στημένους καβγάδες! Κάτι συμβαίνει κάθε μέρα, τον τσιμπάει η ίδια μύγα τον Χατζηνικολάου και φορτώνει, ψάχνεται για καβγά.
  • Τώρα τα έχει βάλει με τον Τράγκα επειδή λέει είναι Σαμαρικός... Εντάξει είναι λογικό, όταν είσαι αντικειμενικός δημοσιογράφος, εκνευρίζεσαι με την υποκειμενικότητα του άλλου. Έχει δώσει ποτέ ο Χατζηνικολάου λαβές για σχόλια, έχει υπάρξει μη αντικειμενικός? Εντάξει επειδή ενώ όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάπου στα σπίτια μας μία εικονίτσα με τον Χριστό και την Παναγία, αυτός έχει πάνω από το προσκεφάλι του το εικόνισμα του Επίτιμου?
  • Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά τις ατυχείς (?) δηλώσεις Καστανίδη, έχει αρχίσει και συζητιέται χλιαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών...
  • Αυτή η μανία ό,τι κι αν συμβεί να ζητάμε παραιτήσεις, ανασχηματισμό ή εκλογές, λες και είναι οι μόνες λύσεις έχει παραπάει. Δηλαδή κάθε μεταρρύθμιση που θα γίνεται , θα βγαίνουν μετά μερικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι και θα λένε πως υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης?
  • Αλλά έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε, γι΄αυτό φτάσαμε στον πάτο. Όποτε πήγαινε να γίνει μία σοβαρή μεταρρύθμιση, η χώρα βούλιαζε, οι κυβερνήσεις κιότευαν μη τυχόν και χάσουν την εξουσία και τελικά όλοι βολευόντουσαν με τη στασιμότητα. Αυτή τη ραθυμία ετών καλούμαστε να την πληρώσουμε τώρα με τον πιο σκληρό τρόπο.
  • Πάντως δεν μπορεί κάθε 3 και λίγο να γίνονται εκλογές...
  • Έστω ότι γίνονται εκλογές λοιπόν, τι θα συμβεί? Πρώτο κόμμα άλλα μη αυτοδύναμο(?), θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Οπότε ή θα πάμε σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις που με τέτοια οικονομικά χάλια που έχουμε θα ήταν καταστροφικές, αφήστε που θα χαθεί ο όποιος έλεγχος υπάρχει, αφού κάποιους θα τους καίει ο κώλος τους να επανεκλεγούν , οπότε οι μεταρρυθμίσεις θα πάνε για βρούβες ή θα υπάρξει συγκυβέρνηση δηλαδή θα τρώγονται σαν τα κοκόρια για τα υπουργεία και η όποια κυβέρνηση θα πέσει πολύ σύντομα. Οπότε ας το ξεχάσουμε καλύτερα.
  • Εν τω μεταξύ ο κουρασμένος, που έχει γίνει σαν Πακιστανός από το πολύ μαύρισμα, τα ακούει πλέον και από δευτεροκλασάτα γαλλικά περιοδικά. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Όλους γραμμένους τους έχει. Τον είδα προχθές εκεί στη Βουλή καλοζωισμένο, ευδιάθετο... Α ρε Δάμαλε, μας έχεις λείψει βρε άτιμο! Τέτοιο εκτόπισμα, τέτοιος πολιτικός...
  • Αλλά είναι και αυτοί που τον κατηγορούν, άδικοι βρε παιδί μου. 5,5 χρόνια σκιζόταν για τη χώρα, δεν δικαιούται ο άνθρωπος λίγο αραλήκι? Αίμα έφτυσε το θρεφτάρι μας τόσα χρόνια, όχι αστεία!
  • Η Ντόρα από την άλλη δείχνει σε όλους εμάς ποια θα ήταν η πορεία του Βενιζέλου, αν δεν είχε καταφέρει να συγκρατηθεί μετά την ήττα του στις εσωκομματικές. Η κυρία έφτιαξε φόρουμ προβληματισμού.Έφτιαξε φόρουμ η Ντόρα και ετοιμάζεται για κόμμα” μας ενημερώνουν οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι μας, χέστηκε η Φατμέ...
  • Ότι τώρα η Ντόρα θα το παίξει 3ος πόλος... Μα καλά πρέπει να μας περνάει για πολύ ταγάρια. Βγαίνει η κόρη Μητσοτάκη και κατηγορεί το παρόν πολιτικό σύστημα το οποίο υπηρέτησε πιστά τα τελευταία χ χρόνια και το παίζει μεσσίας. Έκανε και αυτοκριτική, μάλιστα, καλά ακούσατε. Δε μίλησε λέει όταν έπρεπε... Ανατρίχιασα... Τέτοια αυτοκριτική, χρειάζεται πολύ θάρρος για να την κάνεις. Μιλάμε για κανονικό αυτομαστίγωμα!
  • Σε ποιους απευθύνεται αυτός ο όμιλος προβληματισμού? Μόνο σε Κρητικούς και στους Νεοδημοκράτες που τη στήριξαν? Σε νεοφιλελεύθερους κύκλους? Ή σε, άκουσον άκουσον, κεντρώους ψηφοφόρους που και μόνο στο άκουσμα του ονόματος "Μητσοτάκης" φτύνουν τον κόρφο τους και σταυροκοπιούνται?
  • Έχει φτιάξει ομαδάρα πάντως. Μιας και ο Χατζηνικολάου έχει επικεντρωθεί στον τομέα της υποκριτικής, καθώς το χειμώνα σκοπεύει να δημιουργήσει , και αυτό είναι αποκλειστική είδηση, το Real Theater, δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη στήριξη της Ντόρας... Οπότε τι να κάνει η γυναίκα, έχει προσεγγίσει το κακέκτυπό του, τον Νίκο Ευαγγελάτο! Kαλύτερα να έβαζε για εκπρόσωπο τύπου την πολύπαθη Τατιάνα Στεφανίδου. Τώρα που της έτυχε και αυτή η συμφορά θα είναι συμπαθής στο κοινό και θα πιάσει.
  • Τι ήταν κι αυτό βρε παιδιά? Θα μείνουμε χωρίς “Αξίζει να το δεις”? Πως θα περάσει ο χειμώνας, πως θα περάσει η χρονιά?? Τέτοιες δημοσιογραφικές εκπομπές δεν είναι μόνο αμαρτία, είναι και αλητεία να κόβονται! Προφανώς δεν μπορούσε η υψηλοτάτη, όπως και κάθε υψηλοτάτη της showbizz, που πλέον χρειάζεται θέση φορτηγού για να παρκάρει το καλάμι της, να δεχθεί μείωση μισθού.
  • Αχ τι ακούμε κι εμείς τα έρμα που παλεύουμε για ένα πτυχίο και έχουμε το κάθε τηλεψώνιο με phd στην κατινιά, να παραπονιέται και να κλαίγεται που δεν θα παίρνει πια 20.000 ευρώ το μήνα... Σας βλέπουν και σας ακούνε ρε βόδια, μαζευτείτε επιτέλους.
  • Μιας και αναφέρθηκα στην συμπαθέστατη Τατιάνα, ας ασχοληθώ και λίγο με το διαδικτυακό έκτρωμα που ονομάζεται tlife. Όπως κάθε σωστή βασίλισσα, έτσι και η Τατιάνα έχει την απαίτηση οι αυλικοί της να την γλείφουν πατόκορφα και δεν ανέχεται την κριτική. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για την έγκριση σχολίων στο site της, αλλά η λογοκρισία που επιβάλει προσεγγίζει τα όρια του γελοίου. Περνάνε μόνο σχόλια του τύπου : Τατιάνα είσαι η Θεά μου, φόλα στον ΑΝΤ1 που άφησε να του φύγει η κορυφαία δημοσιογράφος, μην ανησυχείς και από αύριο θα σε προσκυνάνε όλοι οι άλλοι σταθμοί κτλ κτλ
  • Με αφορμή αυτό, θέλω να πω πως η Τατιάνα είναι το μόνο πρόσωπο της τηλεόρασης (δεν θα πω της δημοσιογραφίας γιατί ως γνωστόν δεν είναι δημοσιογράφος) που έχει φτιάξει site, το οποίο δεν σέβεται τους όποιους αναγνώστες έχει. Οι υπόλοιποι με έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Τι να κάνουμε πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι εκτός τόπου και χρόνου. Χαίρε Τατιάνα, οι αυλικοί σου σε χαιρετούν!

(Ναι ναι καλά το καταλάβατε, δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το γεγονός πως η Τατιάνα δεν με επέλεξε για συνεργάτιδά της, μετά την συγκινητική ανοιχτή επιστολή μου...)

9 Ιουλίου 2010

Ευχαριστώ κα. Σακοράφα


Το ΠΑΣΟΚ από το 74, από τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και αργότερα,
εξαιρώντας
κακές παρενθέσεις,
αργότερα λοιπόν με το Γιώργο Παπανδρέου, μίλησε για αυτό το είδος του πολίτη, του δυνατού, του εύρωστου, του ενεργού, του συνειδητού.Μίλησε για αυτήν την κοινωνία, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής.

Μίλησε για αυτό το οικονομικό μοντέλο,
το μοντέλο της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου. [...]

Γιατί εάν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση,
μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει και τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου,
τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνο
νεοφιλελεύθερος.[...]

Με πολιτικές επιλογές φτάσαμε στο σημερινό μονόδρομο.
Και αυτές οι επιλογές δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας μόνο.
Είναι εμφανής πολιτική πρόθεση!
Τόσο εμφανής πολιτική πρόθεση, όμως, που πιστεύω ξεκάθαρα πια,
ότι τα μέτρα δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης,
αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση και την ταυτότητα που επικαλείται, με αφορμή την κρίση.[...]

Όλη η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα για το ασφαλιστικό εδώ.

Κόλαφος...
Με μπέρδεψε και με προβλημάτισε πολύ αυτή η ομιλία, όπως με μπερδεύει "συναισθηματικά" η στάση της εν λόγω πολιτικού από τότε που το ΔΝΤ μπήκε σφήνα στις ζωές μας. Αισθάνομαι από τη μία πως έχει απόλυτο δίκιο, αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι: Και αν όλα αυτά είναι μία υπερβολή?
Είναι ένα από τα άτομα τα οποία εκτιμώ απεριόριστα, των οποίων τη δράση θαυμάζω και την άποψή της την ακούω πάντα με τεράστια προσοχή... Γι' αυτό η ομιλία της για μία ακόμη φορά με ταρακούνησε....

Θα μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις που με βασανίζουν τις τελευταίες ημέρες, πιο έντονα μετά από αυτή την ομιλία...

Πόσες και πόσες δικαιολογίες δεν έχει εφεύρει το μυαλό μου αυτές τις μέρες για να πειστώ πως τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και πως σε βάθος χρόνου θα δούμε θετικά αποτελέσματα... Μα γιατί πρέπει να εφευρίσκω συνεχώς δικαιολογίες?
Ίσως από ανάγκη να μην παραδεχτώ πως μπορεί να έκανα λάθος, ίσως για να ξεγελάσω τον εαυτό μου...

Φοβάμαι μήπως έχω καταφέρει σαν άνθρωπος που πιστεύει στην καλή προαίρεση των άλλων να πέσω θύμα μίας αισχρής προπαγάνδας, που είχε ως μόνο στόχο να μας πείσει πως όλα αυτά γίνονται για το κοινό καλό. Και το φοβάμαι γιατί πραγματικά δεν βλέπω να λαμβάνονται μέτρα για να πάρει μπρος η αγορά, μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα και κυρίως βλέπω πως τα μεγάλα ψάρια ακόμη κάνουν τα δικά τους...

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση τα στηρίζουν μόνο οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του Κοινοβουλίου και αυτές όχι με τόσο ζήλο, γιατί το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ τους τρώει τη δουλειά και έχει αρχίσει να παρεισφρύει στα δεξιοχώραφά τους... Σε αυτά τα χωράφια εγώ δεν έχω καμία δουλειά.
Μέτρα, μέτρα, μέτρα και μία κοινωνία που ακόμα βρίσκεται σε αναμονή, βουλευτές πρόβατα που πνίγονται μέσα στα νέα ιδεολογικά πλαίσια που τους επιβάλλονται, όσοι έχουν ιδεολογία φυσικά.
Έχω ελάχιστη υπομονή ακόμη...
________________

Nιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Σακοράφα, που από τη στιγμή που μπήκε στο Κοινοβούλιο δικαιώνει συνεχώς την επιλογή χιλιάδων πολιτών (και δική μου), να την ψηφίσουμε.

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος πολιτικός μέσα στη Βουλή πέραν ίσως από τον Κουβέλη και τον Λεβέντη που να γεννά τέτοιες αντιδράσεις στους ψηφοφόρους του και να απολαμβάνει τη συμπάθεια του κόσμου σε αυτή τη φάση.

Είναι παρήγορο να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο Κοινοβούλιο και μην ξεχνάμε πως η Σοφία Σακοράφα δεν είναι απλά η γυναίκα που καταψήφισε το μνημόνιο και το ασφαλιστικό κόντρα στην κομματική γραμμή... Είναι μία γυναίκα που αγωνίζεται μία ζωή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τον Παλαιστινιακό λαό. Δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική στάση...

Ελπίζω στο μέλλον να ξαναδιεκδικήσει την ψήφο μας, αν όχι με το ΠΑΣΟΚ τότε με κάποιο... δημοκρατικό αριστερό κόμμα...

Μόνο αν αρχίσουμε να ψηφίζουμε προσωπικότητες και όχι κόμματα θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αυτομουτζώνεσαι διαρκώς για ατυχείς επιλογές που έχεις κάνει...
Τουλάχιστον για έναν από τους 4 σταυρούς μου, είμαι υπερήφανη, κάτι είναι κι αυτό...

ΥΓ: Η φωτογραφία από το sakorafa.gr

2 Ιουλίου 2010

Με το ζόρι "Τσαντιριώτισσα"


Και ξαφνικά το "Χαρούλα, Χαρούλα", έγινε "Λάκης, Λάκης".




Συναυλία των Χάρις Αλεξίου- Μάρθας Φριτζήλα στο Θέατρο Βράχων 30/6... Περίπου 23:30...

Εκεί που τραγουδούσαμε και περνούσαμε καλά, εμφανίστηκε στη σκηνή ο Λαζόπουλος... Είχαμε ενημερωθεί στην αρχή της συναυλίας για το "ευτυχές" γεγονός. Άμα τη εμφανίσει του, καμια 300αριά άτομα πετάχτηκαν ωσάν τα ελατήρια από τις θέσεις τους, για να χειροκροτήσουν και να φωνάξουν "Λάκης, Λάκης".

Εκείνη την ώρα έκατσα κάτω, ενώ πριν χόρευα, μη τυχόν και νομίσει ο Λαζόπουλος πως είμαστε όρθιοι γι' αυτόν.
Φυσικά ο ταπεινός καλλιτέχνης, που καθόλου δεν του αρέσουν αυτά, είπε πως: “ Είμαστε για την Χαρούλα εδώ, μη φωνάζετε Λάκης, Λάκης”. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!

Είχα δει στην τηλεόραση τη διαφήμιση για την μεγάλη έκπληξη στο τελευταίο τσαντίρι, αλλά μέσα μου ήθελα να ελπίζω, πως ο Λαζόπουλος θα έκανε απλά μία απευθείας σύνδεση με το θέατρο Βράχων στο τέλος της εκπομπής και θα έπρεπε να τον υποστούμε για κανένα 5λεπτο. Φυσικά ούτε που είχα διανοηθεί πως θα τραγουδούσε κιόλας...

Αυτή η εμμονή του να τραγουδάει, καταντάει εκνευριστική. Ο άνθρωπος έχει μία μέτρια φωνή και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να χώνεται όταν τραγουδάνε μεγάλοι καλλιτέχνες. Είναι και αγένεια και προσβολή και ενοχλητικό για τους άλλους που ακούνε.

Ένιωσα σαν να μη ξέρω που βρίσκομαι, σαν να βρέθηκα
εκβιαστικά στο βρωμοπανήγυρο του Λαζόπουλου, που και να με πλήρωναν, δεν θα πήγαινα.
Απευθύνθηκε στους "Τσαντιριώτες", λες και οι άνθρωποι που πήγαν να ακούσουν τη Χαρούλα, πήγαν εκεί για τη βρωμοεκπομπή του. Αν δίπλα μου δεν ήταν μία Λαζοπουλικιά, θα τον μούτζωνα, αλλά αυτές είναι και επικίνδυνες. Ακούς εκεί, να πει εμένα τσαντιριώτισσα!

"Μα ποιός νομίζει πως είναι, ο Πρωθυπουργός?" , ακούστηκε σχόλιο από δίπλα μου, αφού ο mister, ανέβηκε, έκανε το κομμάτι του και μετά αποχώρησε με μία συνοδεία περίπου 10 (!) ατόμων με βήμα ταχύ. Προφανώς δεν ήθελε το παιδί του λαού, να παρακολουθήσει τη συνέχεια με την πλέμπα και έφυγε.

Εν ολίγοις: Ήρθε, είδε και απήλθε. Και να πεις ρε γαμώτο πως έκανε και κάτι το ιδιαίτερο... Ανέβηκε πάνω, σιγοτραγούδαγε καταστρέφοντας τα τραγούδια, πήγε να το παίξει βαρύμαγκας και να χορέψει ζεμπεκιά, αλλά δεν του βγήκε, μετά κάθισε στην άκρη, είπε 2-3 σαχλά κι ευτυχώς Παναγία μου, δεν άρχισε να λέει τα δικά του.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο το έκανε αυτό η Χαρούλα... Είναι τόσο φίλοι ή είναι θέμα ανασφάλειας? Δεν τον έχει ανάγκη για να γεμίσει θέατρα. Και μόνο το
Αλεξίου αρκεί. Δεν έχει ανάγκη τη διαφήμιση κανενός.
Δεν μου άρεσε αυτό που έγινε.
Εγώ πήγα εκεί να απολαύσω τη Χαρούλα και να γνωρίσω την Μάρθα
Φριτζήλα, που πολύ μου άρεσε (υποψιάζομαι πως δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Λάκη) και όχι για να δω τον Λαζόπουλο.

Ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη. Μετατράπηκα χωρίς να το ξέρω και χωρίς να το θέλω, εκβιαστικά, σε
χειροκροτήτριά του, σε τσαντιριώτισσα. Ήθελα να χειροκροτήσω με όλη μου την ψυχή την λατρεμένη μου Χαρούλα, αλλά δεν ήθελα αυτό το χειροκρότημα να πάει στον Λαζόπουλο.
Και όμως με τον Λαζόπουλο, το χειροκρότημα ήταν πιο δυνατό, η συμμετοχή μεγαλύτερη. Ελπίζω ο μόνος λόγος να ήταν πως υπήρχαν κάμερες και όχι η λατρεία στο πρόσωπό του.

Η συναυλία ήταν καταπληκτική, η Χαρούλα ήταν υπέροχη. Είπε τα επαναστατικά της, έκανε τα τρελά της, μάγεψε τον κόσμο... Όπως πάντα. Έδεσε πολύ καλά με τη Φριτζήλα, η οποία ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Η βραδιά είχε απίστευτο κέφι, αλλά όπως πάντα έφυγα
ανικανοποίητη... Μα είναι δυνατόν να μην είπε το "Μεγάλωσα"?

Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη συναυλία της Χαρούλας.... Αμάν αυτός ο Λαζόπουλος ΑΜΑΝ.
Ορίστε αντί να εκθειάζω τη Χαρούλα, κάθομαι και γράφω για τον Λαζόπουλο... Βέβαια την ζαχαρένια μου, δεν κατάφερε να μου τη χαλάσει για πολύ. Ήξερα για ποιούς ήμουν εκεί, σε ποιούς πήγαινε το χειροκρότημά μου και σίγουρα ένας Λαζόπουλος, δεν θα ήταν ικανός να με κάνει να ξενερώσω για πολύ σε συναυλία της Χαρούλας...

Άντε και του χρόνου (χωρίς Λαζόπουλο φυσικά)

Η παραγγελιά της Λίνας Νικολακοπούλου με την οποία έκλεισε η συναυλία: